Regeringen fraråder nu danskere at rejse til disse lande

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet har netop opdateret deres rejsevejledning, og igen er flere lande kommet på listen, som de ikke opfordrer danskere at rejse til.

Siden regeringen i løbet af juni åbnede op for, at danskerne igen kunne komme ud at rejse i Europa, har de været nødt til at ‘lukke’ ned for flere lande igen.

Læs også

Her forbyder de rygning for at mindske corona-smitte

Dette skyldes, at landene ikke har holdt sig under den grænse, som den danske regering har opstillet for, at danskerne skal kunne have lov til at rejse ud, uden at skulle i karantæne ved hjemrejse.

Mange danskere holder derfor et åbent øje med udenrigsministeriets rejsevejledning hver torsdag klokken 16.00, da det er på dette tidspunkt, at de opdaterer vejledningen for landene rundt omkring i verden.

Dette var også tilfældet i dag, og her har udenrigsministeriet atter engang været nødsaget til at lukke ned for lande, som danskerne kan besøge med god samvittighed.

Belgien og Malta frarådes

Coronavirussen har spredt sig så meget i Belgien, at den danske regering ikke længere opfordrer danskere at rejse til landet. Rejser du til Belgien, opfordres du til at gå i 14 dages karantæne, når du kommer hjem.

Det samme er tilfældet med Malta, hvor smitten også er begyndt at stige voldsomt igen.

Før et land kan blive 'godkendt' af udenrigsministeriet, kræver det, at de har under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere over de seneste 14 dage. Hvis regeringen skal fraråde rejser til et land, efter at de har åbnet op, skal der være mere end 30 smittede pr. 100.000 indbyggere over 14 dagen.

Læs også

Breaking: Smitten tager til i Danmark

 

 

 

Dagens Gossip