Regeringen vil bygge ny stor bro i Danmark: Her skal den ligge

Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Der vil kunne spares rigtig lang tid i transport, hvis regeringen ender med at vedtage den nye bro i Danmark. Hvad synes du om ideen?

Uanset om du bor på Jylland eller Sjælland, så virker turen fra øst til vest eller omvendt alt for lang.

Det kan der dog snart blive lavet om på, og for mange danskere vil det blive muligt at skære hele 1½ time af transporten mellem Danmarks to største byer.

Læs også

46-årig fisker kastede sten efter hund: Det fortrød han kort efter

I mange år har der nemlig været snak om en såkaldt Kattegatforbindelse, og nu er den så på tale igen.

Regeringen har nemlig ikke droppet ideen endnu, og de arbejdere videre på at få bygget en bro, der kommer til at forbinde Jylland direkte med København.

Her kommer den til at ligge

Tilbage i 2018 afsatte VLAK-regeringen hele 60 millioner kroner, som skulle undersøge muligheder for en Kattegatbro.

Kattegatbroen vil starte i den østjyske by Hov, derfra vil den strække sig 20 kilometer til Samsø, inden den strækker sig yderligere 19 kilometer til Røsnæs på Sjælland.

På ganske kort til vil mange jyder altså have mulighed for at køre direkte fra Jylland til Sjælland, uden at skulle ned forbi Fyn, og vil skabe glæde for rigtig mange.

Foto: Google Maps

Ifølge DR har den nuværende regering besluttet at fortsætte den igangværende forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat.

Vejdirektoratet melder, at det vil tage 20 til 25 minutter at krydse broen, da det forventes, at man må køre 110 kilometer i timen på den cirka 40 kilometer lange bro.

Umiddelbart tager langt de fleste danskere positivt imod ideen om den nye bro, dog er de mere skeptiske på Samsø, hvor de ikke ønsker at få en kæmpe bro med masser af biler forbi.

Læs også

Så meget stiger prisen i dag

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip