Regeringen vil indføre bilfrie søndage i Danmark

Dette er fra et tidligere uheld på motorvejen: Claus Hansen/Ritzau Scanpix

Står det til regeringen, så skal flere byer i Danmark selv kunne bestemme, om de vil indføre bilfrie søndage.

Vi skal efterhånden skrue tiden mange år tilbage, før vi finder de seneste bilfrie søndage i Danmark. Dage hvor bilerne ikke måtte blive luftet, og danskerne skulle derfor hoppe på cyklen eller bruge benene i stedet.

Læs også

John raser over McDonalds: 'I er håbløse'

Nu kan bilfrie søndage igen blive indført i Danmark. Sådan lyder meldingen fra regeringen.

Transportminister Benny Engelbrecht fortæller ifølge Ritzau, at planen er, at kommuner skal kunne vælge bilfrie søndage i byer mellem 9 og 20.

“Vi vil give byerne en mulighed for at kunne give et andet søndagsliv og udnytte byrummet på nye måder. Vi kan se, at der har været tiltag i København med sidegader og andet,” lyder det fra Benny Engelbrecht til Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Benny Engelbrecht fortæller, at planen er med tanke på Aarhus og København, men at det senere hen også kan ende med, at byer som Odense og Esbjerg skal med i ordningen.

I sidste ende er det dog op til de enkelte kommuner, hvor det kræver et flertal, hvis der skal indføres bilfrie søndage igen.

Inden det dog når så langt, så skal Benny Engelbrecht og resten af regeringen også finde ud af, om de kan få et flertal i folketinget.

Hvis det kan lykkes med et flertal, så mener Benny Engelbrecht, at man allerede inden efteråret kan have realiseret en model, hvor kommunerne selv må indføre bilfrie søndage.

Læs også

DMI: Sne over hele landet

 

 

Dagens Gossip