Regningen for Mette Frederiksens nye anretterkøkken: 2.547.631 kroner betalt af skatteyderne

Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix

Efter Mette Frederiksen rykkede ind i Statsministeriet, har skatteyderne blandt andet måtte betale for en markant opgradering af et anretterkøkken i hendes tjenestebolig.

Når statsministre typisk har brugt tjenesteboligen Marienborg, har trykket som absolut hovedregel mere været på tjeneste end bolig.

Forstået på den måde, at det lille slot nord for København kun er blevet brugt, når der har været egentlige officielle begivenheder som eksempelvis modtagelse af udenlandske statsoverhovedet på programmet.

Men sådan har det langt fra været, efter Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet. For i modsætning til sine forgængere, har Marienborg i forbindelse med coronapandemien, været brugt som bolig for socialdemokraten.

Læs også

Ammende mor bliver bedt om at dække sig til: Kommer med genial reaktion

Ifølge Bjørknæs.dk har det kunnet aflæses på de udgifter, skatteyderne er blevet pålagt at betale til opgraderingen af Marienborg.

Således viser aktindsigter for det der i en række bilag omtales som et anretterkøkken, at skatteyderne i alt måtte af 2.547.631 kroner, for at det kunne blive installeret på Marienborg.

Arbejdet begyndte i starten af Mette Frederiksens tid som statsminister, men det har dog tydeligvis ikke været udgiftsbilag, som Statsministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen havde den store lyst til, at offentligheden skulle have adgang til.

Således var det nødvendigt med klagesager efter en lang række rykkere, før det faktisk skete. Da fremsendelsen endeligt fandt sted, var der gået 3/4 fra ministeriet og styrelsen havde modtaget aktindsigtsbegæringen.

Læs også

Ny udmelding fra DMI: 36 grader på vej

 

 

Dagens Gossip