Rema 1000 og Aldi's aftale er langt om længe på plads: Denne betydning får det for danskerne

30/08/2023 14:28

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Salget af 114 ALDI-butikker og tre logistikcentre til REMA 1000 Danmark er nu langt om længe på plads.

Mest læste i dag

Tilbage i december meddelte ALDI, at kæden vil forlade det danske marked efter at have indgået en aftale med REMA 1000 om overdragelse af hovedparten af de danske aktiviteter. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu godkendt handlen:

“Jeg er glad for, at handlen med REMA 1000 nu er godkendt af myndighederne, så vi kan påbegynde overdragelsen af butikker og personale. Det kommer til at tage omkring tre måneder, så vi kan give kunderne en god oplevelse med vores ophørsudsalg og sikre en god og tryg proces for de medarbejdere, der får REMA 1000 som ny arbejdsgiver", siger Finn Tang, administrerende direktør i ALDI Danmark.

ALDIs handel med Salling Group afventer fortsat myndighedsgodkendelse.

Det skriver Aldi i en pressemeddelelse.

Butikker lukker og overdrages i løbet af tre måneder
Første skridt i overdragelsen til REMA 1000 er lukning af 9 butikker, som vil starte ophørsudsalg fredag den 1. september. Og med op til 70 % rabat i den sidste åbningsuge er der mulighed for at gøre en god handel. Herefter følger lukning og overdragelse af de resterende butikker i løbet af ca. tre måneder. De sidste ALDI-butikker på dansk jord forventes at lukke i slutningen af november.

Den endelige plan for ophørsudsalg og lukning af butikker er under udarbejdelse og vil i løbet af nogle dage kunne ses på aldi.dk/ophoersudsalg

“Det er naturligvis vemodigt, at vi nu skal sætte punktum for ALDIs tid i Danmark og tage afsked med både kunder og kolleger. Jeg er meget stolt af vores medarbejdere, som de seneste måneder har ydet en helt fantastisk indsats i en meget speciel situation og fortsat sætter en ære i at give kunderne en god oplevelse. Vi håber på kundernes fortsatte opbakning lige til det sidste", siger Finn Tang, administrerende direktør i ALDI Danmark.

Aftalen med REMA 1000 omfatter overdragelse af 114 ALDI-butikker og medarbejdere samt tre logistikcentre. Butikken på Dannebrogsgade 58 i Aalborg udgår dog af handlen, da det ikke har været muligt at opnå udlejers accept af en overdragelse til REMA 1000. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen eller øvrige betingelser i aftalen.