Rotter i dansk McDonald’s-restaurant: Video er gået viralt

02/11/2023 12:04

Nicolai Steinicke

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et noget anderledes syn har ramt en McDonalds i Danmark.

Mest læste i dag

Gæster og ansatte på den lokale McDonald's fik sig noget af et chok.

En spand med rotter blev onsdag aften kastet ind af hovedindgangen til McDonald's på Risingvej i Odense, hvilket skabte stor opmærksomhed på sociale medier.

Det skriver B.T.

En video, der blev delt, er ledsaget med teksterne "Boykot McD/Israel" og "Rotter i McD foran Vollsmose", samt et palæstinensisk flag en emoji af V-tegnet.

"Hændelsen er meldt til politiet, og vi kan derfor ikke tilføje yderligere." forklarer kommunikationschef Fannie Pramming,

Det er stadig uklart, om rotterne var i live eller døde på tidspunktet for angrebet.

Dette episodiske angreb markerer ikke første gang, at McDonald's har været mål for pro-palæstinensiske aktivister. Lignende hændelser er blevet rapporteret i Storbritannien i kølvandet på konflikten i Israel og Gaza.

I Birmingham, England, råbte demonstranter "Befri Palæstina" og kastede mus ud i en McDonald's restaurant som dokumenteret på sociale medier. Disse hændelser følger et mønster af protester og angreb på store internationale virksomheder, som beskyldes for at støtte Israel i konflikten.

McDonald's i Israel annoncerede tidligere gratis mad til soldater, der deltog i konflikten med Hamas, samt til hospitalsansatte i Israel. Dette initiativ har skabt kontrovers og modstand i nogle regioner, men andre franchisetagere har indtaget en modsat holdning. De enkelte restauranter drives af lokale ejere som en del af McDonald's franchisekoncept.

B.T er i øjeblikket i gang med at indhente en kommentar fra Fyns Politi.

Du kan se den foruroligende video her: