Russerne strømmer ind over de danske grænser som aldrig før: Minister er forundret

Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Trods Vestens anstrengte forhold til Rusland, vælter russiske turister ind over de danske grænser som aldrig før.

Siden d. 24. februar har Vestens forhold til Rusland været ændret, og det vil måske aldrig blive det samme igen. 

Den dag valgte landets præsident, Vladimir Putin, at igangsætte en invasion af nabolandet Ukraine, hvilket bragte krig til det europæiske kontinent for første gang siden Anden Verdenskrigs afslutning i 1945.

Læs også

Masseskyderi i europæisk land har kostet børn livet: Gerningsmanden dræbt af civil borger

Hele Europa, USA og flere andre vestlige lande var hurtige til at stå sammen om at bakke Ukraine op, og millioner af kroner og tonsvis af nødhjælp og militært udstyr blev derfor hurtigt sendt til Ukraine, mens strenge sanktioner blev sendt mod Rusland. 

Den almene russer oplevede, at det ikke længere var muligt at handle i vestlige butikker såsom H&M, Adidas og IKEA, ligesom vestlige restauranter og caféer som McDonald's og Starbucks også hurtigt lukkede ned for al aktivitet i det enorme land. 

Forholdet mellem Rusland og det meste af verden blev (og er fortsat) mildest talt dårligt, men det har tilsyneladende ikke skræmt den almene russer fra at pakke kufferten og rejse til lande, som er direkte modstandere af deres hjemland - herunder Danmark. 

Trods Danmarks klare holdning til Rusland og krigen i Ukraine har flere russere end nogensinde før nemlig valgt Danmark som feriedestination i 2022. 

Det fremgår ifølge TV2 af tal, som Udlændingestyrelsen har sendt til Politiken. 

Her kan man således læse, at der allerede i de første fem måneder af 2022 var bevilget tæt på tre gange så mange turistvisa til russiske turister, som der blev gjort i hele 2021. 

En udvikling som overrasker Udlændingeminister Kaare Dybvad, der ifølge Ritzau har udtalt, at han er "forundret" over tallene. 

Læs også

Vladimir Putin med overraskende atomkrigs-udmelding

 

 

 

Dagens Gossip