Russisk band skal spille på Roskilde Festival til sommer

Foto: YouTube / Moscow Death Brigade

Roskilde Festival mener ikke, at det er et problem, at et russisk band skal spille på sommerens festival.

Årets endelige program på Roskilde Festival er blevet afsløret, og særligt ét band skiller sig ud fra mængden; nemlig 'Moscow Death Brigade'.

Normalt ville man nok ikke studse over bandet, men set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine er det kontroversielt, da bandet - som navnet antyder - kommer fra Moskva i Rusland.

Læs også

Vandt det hele: Nu skal de ukrainske Eurovision-vindere af med statuetten

Bandet skal først optræde på Christania, hvilket spillestedsleder Frederik Buur Rosback tidligere har forklaret ikke er et problem, da 'Moscow Death Brigade' taget afstand fra Putins regime og krigen.

Nu er det blevet afsløret, at de altså også skal optræde på Roskilde Festival, og festivalens musikchef, Anders Wahren, har til B.T. ligeledes forklaret, at festivalen ikke finder det problematisk at booke det russiske band på trods af krigen i Ukraine. 

"Det er klart, at vi har gjort vores overvejelser," har han udtalt og påpeget, at bandet "generelt gennem deres musik giver udtryk for at være stærkt imod undertrykkelse, sexisme og fascisme."

Han har tilføjet, at Roskilde Festival naturligvis ikke ønsker at "bakke op om" "Ruslands politik og Putins regime," men at man samtidig er nødt til at tænke på, at "der kommer en tid efter krigen," og at man ikke kan sætte alle russere i "bad standing" på grund af krigen. 

"Der skal også være plads til de russere, som ikke har følt, at det er deres krig," har han blandt andet udtalt. 

Wahren påpeger desuden, at Roskilde Festival er en selvstændig virksomhed, som derfor er "frie til at agere, som vi synes er rigtigt."

'Moscow Death Brigade' er festivalens eneste russiske navn og om dem står der blandt andet følgende på festivalens hjemmeside: "vores umiddelbare gæt er, at denne trio ikke just er Putin-fans, men døm selv...."

Derudover står der, at "bandets budskaber mod krig, racisme og andre former for diskrimination taler deres tydelige sprog gennem den bidske musik."

Herunder kan én af bandets sange høres (artiklen fortsætter under videoen):

Det vil desuden være muligt at opleve de to ukrainske navne 'Alyona Alyona' og 'Dakhabrakha' til årets Roskilde Festival, som bliver afholdt for første gang efter to års aflysning på grund af corona. 

Festivalen finder sted fra lørdag d. 25. juni til og med lørdag d. 2. juli, og 'Alyona Alyona' skal optræde om onsdagen, 'Dakhabrakha' skal optræde torsdag, og 'Moscow Death Brigade' skal optræde fredag.

Læs også

Rusland truer de nordiske lande

 

 

Dagens Gossip