Nye tal: Få er døde udelukkende af coronavirus i Danmark

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Statens Serum Institut har informeret Ekstra Bladet om, hvor mange raske danskere, der har mistet livet.

Tager man et kig inde på Statens Serum Instituts hjemmeside, så vil man kunne se, at der 565 coronarelaterede dødsfald. Det betyder, at 565 personer har mistet livet, efter at de er blevet smittet med coronavirus.

Nu er der dog kommet nye tal fra Statens Serum Institut, og de afslører, at det er ganske få personer, der dør af coronavirus, hvis de ikke i forvejen har været syge.

Læs også

Slog sit 12-årige voldtægtsoffer ihjel, men børnelokkeren var ikke færdig

Ud af de i alt 565 danskere, der har mistet livet efter smitte med coronavirus, så er det blot 24 personer, der ikke har haft andre sygdomme, inden de blev smittet.

Ydermere oplyser seruminstituttet, at flertallet af de 24 der ikke led af en kronisk sygdom, var over 80 år. Det er blot syv personer af de 24 døde, der er under 70 år.

Det underbygger igen det faktum, at hvis man ikke er kronisk syg eller gammel, så er der meget lav sandsynlighed for, at man mistet livet efter smitte med coronavirus.

Tallet kan være mindre

Ifølge overlæge på klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, så er der en sandsynlighed for, at det endelig antal af døde, der ikke har været smittet, faktisk kan være lavere. Det fortæller han til Ekstra Bladet.

“Vi har kun kigget på dem, der ikke tidligere har været indlagt på hospital for en kronisk lidelse. Det betyder ikke, at de ikke kan have haft en kronisk sygdom. Det kan de godt have haft, men det er i hvert fald ikke noget, der er blevet behandlet i hospitalsregi,” fortæller overlægen til Ekstra Bladet.

Ingen personer under 60 år har mistet livet til coronavirus, hvis de ikke i forvejen led af en kronisk sygdom.

Læs også

Fødevarestyrelsen tilbagekalder madolie: Kan gøre dig skæv

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip