Så mange danskere er smittet med covid-19 efter vaccine

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Avisen B.T har set et notat sendt rundt mellem Folketingets sundhedsordførere, der viser, hvor mange danskere der er blevet smittet med covid-19, selvom de har fået vaccinen.

Hvis man er blevet vaccineret mod covid-19, kan man næsten gå ubekymret rundt. Der er nemlig en meget lille sandsynlighed for, at man kan få covid-19 igen, hvis man først er blevet vaccineret.

Læs også

15. juni skal du sidde klar: Sidste år blev de flået væk

Det bekræfter tal fra Statens Serum Institut, som B.T har fået fat i.

B.T har nemlig set et notat, der er blevet sendt rundt mellem Folketingets sundhedsordfører, og her fremgår tallet af, hvor mange danskere der er blevet smittet med covid-19, efter at de er blevet vaccinerede.

Ifølge B.T er der tale om 1180 personer i Danmark, som har fået coronavirus efter, at de har fået en fuld vaccination. Det betyder, at de har fået begge vaccinationsstik med enten Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller AstraZenecas vaccine.

Tallet vil måske for nogen lyde højt, men faktisk er det ganske lavt. Det svarer nemlig til, at 0.1 % af de vaccinerede er blevet smittet igen. Det kan også omregnes til 1 ud af 1.000.

Indtil videre har knap 40% af danskerne fået det første stik med en covid-19-vaccine, mens omkring 25% har modtaget det første stik.

Læs også

Tim Christensen skal i retten