Sæt tøjvasken over: Så billig er strømmen i dag

Foto: Shutterstock.com

Hvis du ikke er på en fastprisaftale, vil det give rigtig god mening at få sat en tøjvask over, få ladet din bil og ellers benytte den strøm, du måske har undværet på det seneste.

Sammenlignet med september måned, hvor den gennemsnitlige rene strømpris var henholdsvis 2,55 kroner pr. kWh vest for Storebælt og 2,45 kroner pr. kWh øst for Storebælt, er oktober måned startet markant mere opløftende.

Læs også

El-prisen stiger med flere 1.000 kroner: Se hvor mange penge du kan spare på din el-regning

I går lød den gennemsnitlige rene strømpris nemlig på 62 øre pr. kWh, og selvom gennemsnitsprisen i dag er en smule højere – nemlig 85 øre pr. kWh – er prisen stadigvæk markant lavere, end den var i løbet af størstedelen af september.

Prisen stiger markant klokken 17:00

Hvis du påtænker at udføre nogen yderst strømkrævende aktiviteter i løbet af i dag, kan du med fordel udføre disse inden klokken 17:00, da prisen her tager et markant hop i forhold til i timerne op til.

Nærmere bestemt lyder den rene strømpris på 1,43 kroner pr. kWh fra 17:00 til 18:00, mens den i timen forinden – altså fra klokken 16:00 til 17:00 – blot er 0,68 kroner pr. kWh, og inden da er den endnu lavere.

I løbet af timerne efter klokken 18:00 stiger prisen yderligere, og mellem klokken 19:00 og 20:00 rammer den sit højdepunkt for hele dagen. I dette tidsrum koster en kWh 2,32 kroner.

Billigst omkring middag

Det prismæssige lavpunkt for søndagen rammes mellem klokken 13:00 og 14:00, hvor prisen pr. kWh er 0,42 kroner.

I timen forinden – altså fra klokken 12:00 til 13:00 – er prisen også lav – nemlig 0,43 kroner pr. kWh.

Timerne mellem klokken 12:00 og 14:00 må derfor siges at være ganske velvalgte til udførelse af strømkrævende aktiviteter i dag.

Moms, elafgift lægges oveni forbrugerens pris

Som forbruger bør du være opmærksom på, at den pris, du kommer til at betale for din strøm, er højere end den rene strømpris, da du ikke blot skal betale for den rene strøm, men også hænger på blandt en elafgift, transportudgifter og moms.

Via dette link kan du se alle de dele, som din samlede kWh-pris består af.

Du bør ligeledes være opmærksom på, at din strømpris udelukkende påvirkes af de aktuelle strømpriser, hvis du har en variabel prisaftale med dit elselskab.

Læs også

El-prisen stiger med flere 1.000 kroner: Se hvor mange penge du kan spare på din el-regning

 

 

Dagens Gossip