Signalfejl hos DSB skyld i togaflysninger og forsinkelser: Rammer store dele af landet

Foto: Shutterstock

Hvis du skal med toget fredag aften, bør du tjekke Rejseplanen en ekstra gang.

DSB er desværre nok mere kendt for at komme for sent end at komme til tiden... hvis altså toget overhovedet kommer. 

Det er nemlig ikke ligefrem usædvanligt, at DSB's tog kommer en anelse for sent, og nogle gange sker det desværre også, at de helt aflyses på grund af vejret, tekniske fejl eller andre uforudsete problemer.

Læs også

Psykisk syg mand gik amok og påkørte biler og mennesker i tysk lufthavn: To betjente blev såret

Og netop det er tilfældet i store dele af landet fredag. 

Det skriver DSB

Herfra lyder det, at en signalfejl ved Borup på Sjælland påvirker store dele af togtrafikken særligt på Sjælland fredag aften, men også togtrafikken på Fyn og Jylland bliver påvirket.

Helt konkret er adskillige tog mellem København H og Næstved aflyst, ligesom togtrafikken fra Sjælland mod Fyn og Jylland også bliver påvirket. 

På strækningen fra Roskilde mod Ringsted er der desuden i skrivende stund op mod 30 minutters længere rejsetid end normalt pga. signalfejlene. 

"Banedanmarks teknikere er på stedet og arbejder med at rette fejlen, men der er endnu ingen prognose for, hvornår vi igen kan køre efter planen," lyder det fra DSB, som opfordrer rejsende til at holde sig opdateret på Rejseplanen. 

DSB henviser desuden til deres rejsetidsgaranti og oplyser, at pladsbilletter til aflyste afgange kan ombyttes eller refunderes uden gebyr, ligesom Orange billetter til aflyste tog gælder til den nærmeste efterfølgende afgang. 

Hvis du rejser med Rejsekort, og din rejse bliver dyrere pga. forsinkelserne eller aflysningerne, kan du kontakte Rejsekort Kundecenter og muligvis få refunderet den ekstra udgift. 

Du kan læse mere ved at trykke her.

Læs også

Politiet kommer med klar opfordring efter evakuering af dansk storcenter

 

 

 

 

.

Dagens Gossip