Skæbnedag for Peter Madsen: Nu falder psykiaternes dom

Foto: Ritzau/Tobias Nicolai

Mandag bliver en afgørende dag i sagen mod Peter Madsen.

Mandag bliver en afgørende dag i sagen om Peter Madsen, som er sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall. 

Her vil anklagemyndigheden efter al sandsynlighed modtage resultatet af den mentalundersøgelse, som Peter Madsen er blevet pålagt at gennemgå.

Det skriver BT. 

Læs også

Svensk politi frikender Peter Madsen: Fingeraftrykkene stemmer ikke

Anklager Jakob Buch-Jepsen, der fører sagen mod Peter Madsen, bekræfter, at resultatet højst sandsynligt ligger klar mandag. 

- Vi forventer, at der foreligger et resultat af mentalundersøgelsen mandag i den kommende uge. Vi forventer fortsat at tage stilling til tiltalespørgsmålet i løbet af december måned, siger Jacob Buch-Jepsen til BT. 

Den svenske journalist Kim Wall forsvandt den 10 august, efter en sejltur med Peter Madsen. Han sidder varetægtsfængslet i dag, sigtet for manddrab, usømmelig omgang med lig. Peter Madsen nægter sig fortsat skyldig i drabet, men har dog tidligere tilstået at have parteret liget af Kim Wall.

Ligdele som nu alle er fundet igen af Københavns Politi.

Onsdag i næste uge skal retten tage stilling til om Peter Madsens varetægtsfængsling skal forlænges i yderligere fire uger.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Mentalerklæringen vil ikke være offentligt tilgængelig, men anklageskriftet, som snart ligger klar, vil formentlig give et fingerpeg om, hvad resultatet af mentalundersøgelsen er. I anklageskiftet vil nemlig indeholde retspsykiaternes anbefaling af hvilken straf, som de mener Peter Madsen skal have. 

Psykiaterne skal vurdere, om Peter Madsen er egnet til almindelig straf, såfremt han kendes skyldig. Det sker, hvis det bliver vurderet, at han har været klar over sine handlinger i gerningsøjeblikket. Alternativt kan psykiaterne vurdere, at Peter Madsen var sindssyg i gerningsøjeblikket og derfor skal i en behandlingsdom.

Retsagen mod Peter Madsen starter den 8. marts 2018.

Motorvej lukket: Fem biler i kæmpe uheld - meldinger om én i brand

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip