Skal du have penge tilbage fra SKAT? - Se hvornår du kan tjekke din årsopgørelse

Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix

Danskerne skal ikke vente længe, før det bliver muligt at tjekke sin årsopgørelse hos SKAT. Allerede den 11. marts er SKAT klar med opgørelsen, der viser, om du skal betale penge tilbage til SKAT, eller om du modtager penge.

Når foråret melder sig på, og SKAT åbner op for deres årsopgørelse, er det en tid, hvor mange danskere spændt sidder og venter på at se, hvor mange penge de får tilbage i SKAT, eller hvor mange penge, som de i sidste ende skal betale tilbage.

For mange mennesker er der gået sport i at betale for meget SKAT i løbet af året, så de dermed i marts kan se frem til at modtage en større ”gave” fra SKAT. Er du blandt dem, eller vil du bare gerne se, at du ikke skal betale penge tilbage, så kan du glæde dig til den mandag den 11. marts. Det er nemlig denne dato, at SKAT har årsopgørelsen fra 2018 klar til 4.6 million borgere. Det skriver SKAT i dag i en pressemeddelelse.

Kun 15 % skal rette i deres opgørelse

Når årsopgørelsen er klar, kan man næsten være sikker på, at SKAT har ramt plet. Der vil dog i nogle tilfælde være oplysninger, som SKAT ikke har fået med, og det kan enten være honorar, manglende fradrag og lignende.

Derfor bør alle tage et ekstra kig på deres opgørelse, selvom det kun forventes at være omkring 15 % af danskerne, der skal tilføje noget. Det fortæller Karin Bergen, der er personskattedirektør hos Skattestyrelsen.

”Danmark har et af verdens mest automatiserede og digitaliserede skattesystemer. Faktisk er det kun omkring 15 procent - eller 700.000 borgere - der normalt skal ændre eller tilføje noget i deres årsopgørelse,” lyder det fra Karin Bergen.

Skat modtager op mod 200 millioner oplysninger fra banker, arbejdsgivere, pensionsselskaber og lignede, og de sidste oplysninger tikker ind i løbet af januar. Derefter skal SKAT havde tid til at regne på det, og mandag den 11. marts bliver der så åbnet op, så danskerne kan se om de skal have penge tilbage eller om de skal betale skat.

Står du og skal betale skat, så er fristen 1. juli 2019, hvis man gerne vil slippe for procenttillæg.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip