Skal du ud på vejene? Sådan undgår du påsketrafikken

Skrevet af Kamille Isaksen

8 uger siden

|

28/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vejdirektoratet advarer om, at trafikken kan blive særligt tæt i påskeugen.

Dagens topnyheder

I takt med at mange danskere sætter kursen mod familiehygge og påskefrokoster, spår trafikken på landets veje til at blive mere trængt end sædvanligt. Påskeferien, en tid for sild, æg, snaps, og ikke mindst, samvær med kære, forvandler ofte de stille veje til strømme af ferieglade danskere på vej mod nye eventyr.

Vejdirektoratet advarer om, at trafikken kan blive særligt tæt i påskeugen, især i dagene omkring de store helligdage, hvor traditionen tro mange benytter lejligheden til at tage på ferie, i sommerhus eller til familiesammenkomst.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Fredag den 22. marts markerede starten på påskens ferietrafik, hvor eftermiddagens myldretid mødte de ferierejsende. Risikoen for kødannelse fortsatte ind i lørdag den 23. marts samt onsdag den 27. marts og skærtorsdag den 28. marts.

Foto: Vejdirektoratet

Disse dage forventes der en stigning i antallet af biler på tværs af landet, særligt fra hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland. Vejdirektoratet har også et skarpt øje på sommerhusområderne, hvor sæsonen for alvor sparkes i gang, forventende en betydelig trafikmængde især langs den jyske vestkyst og i Nordsjælland.

For at mindske trafikpres og forsinkelser anbefales det at køre uden for de mest trafikerede tidsrum. Vejdirektoratet forudser, at hjemrejsetrafikken vil sprede sig over flere dage, hvilket skulle mindske risikoen for større forsinkelser. Imidlertid er der en række vejarbejder, der kan spille ind på rejsetiden. Blandt disse kan nævnes udbygningen af E45-motorvejen mellem Vejle og Skanderborg, samt opstart af vejarbejde på Motorring 3. Disse projekter forventes at medføre nedsat hastighed og sporindsnævringer, som kan forlænge rejsetiden betydeligt.

Rådene for en smidig påsketrafik er klare: planlæg din rejse uden for spidsbelastning, hold dig opdateret via Trafikinfo.dk, bevare en god afstand til forankørende, og vær særligt opmærksom ved vejarbejde.

Husk desuden at tjekke vejrudsigten og medbring drikkevarer for en mere behagelig rejse. Ved at følge disse simple tips kan din påskeferie begynde og slutte på den mest ubesværede måde.