Skandale på dansk sygehus: Har solgt patienternes journaler

Ved en auktion over effekter fra det lukkede Give Sygehus har man ved en fejl solgt hundredevis af patientjournaler.

Op mod 500 patienter i Region Syddanmark har ved en fejl fået yderst personfølsomme oplysninger solgt til højestbydende.

Det står klart, efter man på en auktion over effekter fra det nu lukkede Give Sygehus er kommet til at sælge 500 private patientjournaler ved en fejl. Det skriver Ritzau.

Give Sygehus lukkede 1. januar i år som en del af en stor spareøvelse i Region Syddanmark og senere fulgte en auktion over store dele af hospitalets inventar - blandt andet sygehuset gamle møbler.

Læs også

Fandt ubuden gæst i familiens haveskur: Ringede til politiet, da han kom med vanvittigt tilbud

I den sammenhæng er hospitalet ved en fejl kommet til at sælge blandt andet arkivskabe, der har vist sig at indeholde op mod 500 patientjournaler med personfølsomme oplysninger.

Oplysningerne er kommet frem, efter Jyllands-Posten har talt med en borger, som har købt et arkivskab, hvori der var en række patientjournaler. Vedkommende ønsker dog ikke at stå frem.

Den uheldige episode har i den grad givet rød ører hos sygehusledelsen i området.

Læs også

Kvinde fik besøg af Knæk Cancer-indsamlere: Da hun opdagede mystisk detalje, ringede hun straks til politiet

- Jeg undskylder mange gange over for de borgere, hvis oplysninger uretmæssigt er havnet i de forkerte hænder, siger Dorte Crüger, direktør på Lillebælt Sygehus til Jyllands-Posten.

Hun oplyser til avisen, at det er et privat firma, der stod for auktionen og håndteringen af arkiverne, men forsikrer, at sygehusledelsen også påtager sig sin del af ansvaret.

- Men det fritager os ikke fra, at det selvfølgelig er os, der har ansvaret for, at tingene er i orden og bliver håndteret korrekt. Længere er den ikke, siger Dorte Crüger til avisen.

Læs også

Slut med bilforurening: Løkke vil afskaffe benzin- og dieselbiler

Efter at være blevet kontaktet af Jyllands-Posten har sygehusledelsen fundet frem til, at mindst én køber mere har fået udleveret patienters fortrolige oplysninger.

- Indtil videre har vi kendskab til cirka 140 opslag til journaler med navn, cpr-nummer og afdeling, som vi fik udleveret fra køberen via auktionshuset i går. Der lå også tre hele journaler med beskrivelser af patientforløb. Derudover har vi i aftes været i kontakt med en anden køber, som efter eget skøn har fået udleveret 400-500 journaler og omslag til journaler, som lå i et arkivskab, lyder det fra Dorte Crüger.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip