Skattestyrelsen er på jagt: Disse danskere risikerer skattesmæk

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Flere danskere risikerer et større skattesmæk. Skattestyrelsen er nemlig gået på jagt.

Opdateret: Tidligere fremgik det af denne artikel, at der kunne være tale om tjenesten AirBnb. Dette er dog ikke tilfældet, da de har en aftale med de danske skattemyndigheder. Artikeln er derfor blevet opdateret.

Skatterådet har givet tilladelse til, at Skattestyrelsen kan indhente oplysninger om udlejeres indtægter 2020. Det skriver B.T., der også skriver, at der vil blive indhentet informationer fra en specifik og nøje udvalgt deleøkonomisk platform.

Skattestyrelsen kan og må ikke afsløre, hvilken platform, der er tale om, da de i denne forbindelse er underlagt reglerne om tavshedspligt. Der findes flere deleøkonomiske platforme i Danmark, en af de mest fremtrædende er AirBnb, men denne platform har siden 2019 haft en aftale med de danske skattemyndigheder om at udlevere udlejernes data, så der kan blive betalt retmæssig skat.

Læs også

15-årig blev alvorligt brandskadet få uger før skoleballet: Så gør hendes venner dette

Den platform, der er blevet udvalget af Skattestyrelsen, gør det muligt for brugerne blandt andet at udleje og leje både bolig, bil og båd.

"Deleøkonomi via forskellige digitale platforme er efterhånden blevet en fast del af manges hverdag. Også når det kommer til deling af bil, båd og bolig. Derfor er det kun naturligt, at vi kontrollerer, om udlejere husker at få oplyst deres indtægter til os, så der bliver betalt den rigtige skat og moms," fortæller Britt Rønne, der er underdirektør i Skattestyrelsen, ifølge B.T.

De oplysninger, der vil blive indhentet af Skattestyrelsen, er for kalenderåret. Der vil være tale om oplysninger om indtægter, konti- og identifikationsoplysninger samt øvrige informationer, der har relevans for den enkelte udlejers lejeindtægter.

Det er første gang, at der med Skatterådets tilladelse er blevet indhentet oplysninger af Skattestyrelsen fra en deleøkonomisk platform.

Britt Rønne slår fast, at formålet ikke blot er at kontrollere de enkelte udlejeres indtægter, men også at skabe et større kendskab til brugen af denne type platforme, da de anvendes i stigende grad i både ind- og udland.

"Vi kommer til at anvende oplysningerne til kontrol, men også – og meget vigtigt – til at blive klogere på området, så vi i fremtiden kan blive endnu bedre til at målrette vores vejlednings- og kontrolindsats," fortæller Britt Rønne.

Læs også

98-årige Ada flytter ind på plejehjem for at være tæt på sin 80-årige søn

 

 

Dagens Gossip