Skole forbyder Blå Mandag: Eleverne må ikke holde fri

Foto: Polfoto

På trods af højlydte protester fra forældre og elever, har en skole i den nordsjællandske by Espergærde valgt, at eleverne ikke må holde fri mandagen efter deres konfirmation. Det er ellers en tradition i hele landet.

En tur i tivoli, shopping på Strøget, en tur på gokartbanen eller et slag bowling. 

Der findes et hav af måder at holde Blå Mandag på, når de glade konfirmander har været i kirke og holdt stor fest for familien weekenden inden. 

Men for eleverne i Espergærde er den traditionelle Blå Mandag erstattet af en helt almindelig skoledag.

Det skriver Helsingør Dagblad. 

Læs også

Præster til forældre: Drop de dyre biler til konfirmander

En af skolerne, der har boykottet den traditionelle fridag, er på Espergærde Skole. 

- Det er et fint socialt arrangement, men det har bare ikke noget med skolen at gøre. Der er ingen faglig eller pædagogisk beslutning for, at vi som skole skal være indblandet i en meget personlig sag, nemlig den enkelte unges konfirmation. Det er en privat sag, og festlighederne omkring dette hører til i privatlivet, siger skoleleder på Espergærde Skole, Andreas Elkjær til Helsingør Dagblad.

Skolelederen har skrevet nyheden ud på forædrenes intranet, hvor mange forældre og elever siden brokket sig over skolens beslutning. 

Andreas Elkjær understreger, at skolen intet har imod, at eleverne afholder Blå Mandag, men at traditionen ikke skal afholdes i skoletiden i Espergærde. 

Læs også

Ulrikas datter fik et voldsomt udbrud i Ikea - nu fortæller hun om personalets uventede reaktion

I skolens bestyrelse har forældre dog hilst tiltaget velkommen, blandt andet fordi ældre elever både holder Blå Mandag af flere omgange og drikker alkohol på dagen. 

Alligevel har skolen lagt navn til mange klager over beslutning:

- Vi har fået nogle henvendelser fra forældre, der ikke er enige. Det drejer sig ikke om mange, men nogle. Der er også forældre, der har tilkendegivet, at de er enige, siger Søren Junker, der er formand for skolebestyrelsen på Espergærde Skole, til Helsingør Dagblad. 

Han bliver kaldt 'for grim' til sin smukke kæreste - men hans forvandling får alle til at tabe kæben!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip