Slut med papkortet: Nu bliver NemID en app på mobilen

Emil Ryttergaard

373 uger siden

|

15/05/2017
Indland
NemID skal digitaliseres. Foto: Polfoto
NemID skal digitaliseres. Foto: Polfoto
NemID-nøglekortet skal ikke længere være et fysisk papkort. Fremover skal danskerne bruge en app på telefonen, når de vil logge ind i netbanken eller på skat.dk.

Dagens topnyheder

Når der skal betales en regning, hvis man skal tjekke sin forskudsopgørelse, eller hvis man vil have udbetalt sine feriepenge, så skal man altid have fat i pungen for at finde det hvide nøglekort frem. 

De fleste er efterhånden blevet vant til at logge ind med NemID-nøglekortet, men nu er systemet ved at ændre sig igen. I fremtiden skal du nemlig finde mobilen frem i stetdet for papkortet med koderne på.

NemID-nøglekortet bliver digitalt, og derfor bliver nøglekortet lavet om til en app på mobilen, skriver Ritzau.

- Vi fornemmer, at der er en meget stor efterspørgsel efter at få en nem, digital løsning. Selv om danskerne har taget det lille papkort til sig, så må vi også erkende, at tiden nok er kommet til også at have en digital løsning på NemID, siger Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finansdanmark, som står bag projektet med den nye app, til Ritzau.

Den nye app vil være ligeså sikker at benytte som det nuværende nøglekort i pap, forsikrer Ulrik Nødgaard.

Selvom mange måske ser frem til at have en NemID-app på telefonen, så skal man ikke kyle sit nuværende nøglekort ud endnu. 

Der går nemlig ét år, før Finansdanmark er klar til at lancere den nye app, og man vil stadig skulle bruge papkortet for at logge på mange offentlige systemer såsom skat.dk og borger.dk, før app'en er helt indfaset. 

Men skal man på netbank og tjekke sin konto, vil man med fordel kunne bruge den nye app, da det er er bankernes digitaliseringsvirksomhed, e-nettet, der står for udviklingen.