Smittet med corona efter vaccine: Så mange danskere bliver ramt

Foto: Shutterstock

Trods vaccine kan man godt blive smittet med corona-virus.

Tilbage i december 2020 blev den første dansker vaccineret mod covid-19, og siden har Statens Serum Institut (SSI) løbende holdt øje med vaccineeffektiviteten.

Læs også

Stor utilfredshed hos Jacob i ‘Luksusfælden’: “I må ha’ et lorteliv”

Blandt andet bliver der overvåget, hvor mange der bliver smittet med covid-19, efter at de er blevet fuldt vaccineret – de såkaldte gennembrudsinfektioner.

SSI har netop udsendt den seneste status omkring gennembrudsinfektioner. Den dækker hele perioden fra 27. december til 31. august i år, og konklusionen er klar:

”Der er fundet et lavt, men stigende antal gennembrudsinfektioner. Det er som ventet, når antallet af fuldt vaccinerede personer i befolkningen stiger”, siger SSI’s direktør Henrik Ullum i en pressemeddelelse. 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

I alt er der siden december sidste år blevet fundet 9.253 tilfælde, hvor folk er påvist smittet, efter de er blevet vaccineret 2. gang mod covid-19.

Smittede efter andet stik

I alt er der fundet 10.866 personer, som er blevet smittet med med covid-19, efter at de er blevet vaccineret anden gang. Heraf er 9.253, svarende til 4,9 % af alle smittede i perioden, påvist efter, at den fulde effekt af vaccinerne skulle være sat ind. De betegnes derfor som gennembrudsinfektioner. 

Blandt personer med gennembrudsinfektion har 375 personer været indlagt på hospital inden for 14 dage efter, at de fik en positiv PCR-test. Der er desuden registreret 57 dødsfald inden for 30 dage efter den positive PCR-test blandt personer med en gennembrudsinfektion. De 57 dødsfald har fordelt sig jævnt over hele opgørelsesperioden, oplyser SSI.

Læs også

Mette Frederiksen vil indføre tvang

 

 

 

 

Dagens Gossip