Smittetrykket stiger: Danmark er røget 3 måneder tilbage

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Antallet af coronasmittede fortsætter desværre i Danmark, og i løbet af weekenden er der sket en stor stigning i antallet af smittede og indlæggelser. Det betyder, at antallet af ugentlige tilfælde for uge 31 er på niveau med forekomsten i begyndelsen af maj.

Det gik ellers lige så godt.

Men eksperter og læger havde foruset det. Der ville ske en stigning igen, og det må man konstatere, at de fik ret i. 

Læs også

Kan din chef kræve mundbind i myldretiden?

Der er indtil videre påvist 429 tilfælde af coronasmittede i uge 31, i forhold til 247 tilfælde ugen før.

Antallet af ugentlige tilfælde for uge 31 er dermed på niveau med forekomsten i begyndelsen af maj. Der er også testet flere prøver i uge 31, men andelen af prøver der tester positive er også højere end ugen før, nemlig 0,4% i forhold til 0,2% i uge 30.

Det oplyser Statens Serum Insitut.

Ringsted tager førstepladsen

Danish Crowns slagteri i Ringsted har været ramt af coronaubrud, og det er netop også i Ringsted, at den højeste forekomst ses med 175 tilfælde pr. 100.000 borgere, herefter følger Ishøj og Albertslund med hhv. 26 og 25 tilfælde pr. 100.000, men også Århus kommune har en høj forekomst med 22 tilfælde pr. 100.000.

Flere kommuner får påvist tilfælde i forhold til ugen før, særligt Region Midtjylland er træder frem med 106 nye tilfælde spredt over flere kommuner i uge 31.

”Noget af stigningen skyldes det udbrud der er på Danish Crown i Ringsted, men der er også tegn på mere smittespredning i Danmark generelt”, siger Kåre Mølbak, faglig direktør fra Statens Serum Institut.

Det er ikke alarmerende 

Efter genåbningen er det først nu, at vi rigtig ser en stigning. Men det er ikke alarmerende.

"Der er ikke tegn på større smittekæder eller udbrud, som er ude af kontrol. Men stigningen viser, at vi stadigt er i en epidemi, og vi skal gøre alt hvad vi kan for at kontrollere den. Som borger drejer det sig om fastholdelse af fysisk afstand og håndhygiejne. For sundhedsmyndighederne er kontaktopsporing det vigtigste redskab for at bremse smittespredningen”, siger Kåre Mølbak. 

Indtil videre er antallet af indlagte patienter med COVID-19 på niveau med sidste uge med 24 indlagte patienter, men der er set en stigning i antallet af nyindlagte patienter i uge 31, således er 27 blevet indlagt i uge 31 i forhold til 19 i ugen før

Læs også

Wow: Adele er slet ikke til at kende

 

 

Dagens Gossip