​Snart rammer stormen Knud landet med orkanstyrke: Se hvor i Danmark det kommer til at gå værst for sig

'Farligt vejr' rammer mod Danmark, lyder det fra DMI, efter stormen Knud har sat kurs mod Danmark.

Torsdag formiddag har Danmarks Meteorologiske Institut udsendt en varsel om, at en storm er på vej mod landet.

Stormen har allerede fået navnet Knud og forventes at ramme den nordvestlige del af landet fredag, hvor den går i land med vindstød af orkanstyrke.

Knud vil særligt særligt ramme områderne omkring Vendsyssel, Jammerbrugt, Thisted og Lemvig, og ifølge DMI vil stormen blæse med mellem 25 og 28 meter i sekundet fra sydvest, mens vindstødene bliver med orkanstyrke - det vil sige mellem 33 til 35 meter i sekundet.

Læs også

27-årig bilist blev stoppet af betjent - så opdagede han, at noget var helt galt: Nu advarer politiet andre borgere

Vindstød af orkanstyrke kategoriseres af DMI som 'farligt vejr’, da det kan medføre omfattender skader og ødelæggelser.

- Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik, lyder det på DMIs hjemmeside.

Læs også

Glæd dig! 1. oktober vender legendarisk tv-program tilbage til skærmen

I resten af landet kan borgerne slappe mere af, da DMI ikke forventer farligt vejr andre steder end i den nordvestlige del af Danmark.

Dog kan der stadig forekomme kraftige vindstød af orkanstyrke flere steder i Jylland fredag. I den østlige del af landet slipper man med regn og mulige tordenbyger. Dog byder dagen også på sol flere steder, så alt i alt kan mange af os gå på weekend til en blandet landhandel rent vejrmæssigt.

Læs også

Meld flytning - Når du har fået pakket dit liv ned i kasser, proppet flyttebilen og sagt farvel til dit gamle hjem, er det ikke kun vigtigt, at du husker alle flyttekasser - du skal også huske at melde flytning af adresse. Se vores meld flytning guide her.

Indenfor eller inden for - Hvornår hedder det indenfor eller inden for? Med andre ord hvordan er reglerne for, hvornår forskellige ord skal skrives i ét eller flere ord?

EB - Vi har samlet de mest læste Ekstra Bladet nyheder og samlet her på denne liste over EB nyt.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip