Søren Gade vil hæve prisen på cigaretter og skjule pakkerne i kiosker

Venstre vil øge prisen på smøger.

Venstre vil hæve prisen på cigaretter, så færre unge tager det første hiv.

En pakke cigaretter koster 90 kroner i Norge og 80 kroner i Storbritannien, og snart bliver det lige så dyrt i Frankrig. 

Flere lande har hævet priserne på cigaretter for at gøre det mindre attraktivt at være ryger, men i Danmark er det stadig forholdsvis billigt, og det vil Venstres gruppeformand Søren Gade nu gøre noget ved.

Han foreslår at hæve prisen på en pakke cigaretter til et niveau, hvor det ikke er billigere end i Norge og Sverige. Det skriver TV 2.

 - Rygning er skyld i for mange tragedier i Danmark, og hvis vi skal opnå vores mål om en røgfri generation i 2030, så kræver det handling. Det koster jo ikke samfundet noget, hvis vi gør det her. Vi kan prøve det i fem år, og hvis det ikke virker, så har jeg taget fejl, siger Søren Gade til TV 2.

Hans forslag er især rettet mod unge mellem 13 og 18 år.

Læs også

Bageri deler foto af lyserød kage på Facebook: Brugerne flipper ud, da de ser den

- Det bedste argument er, at blandt alle jeg kender, der ryger, så er der ingen, som gerne ser, at deres egne børn ryger. Det er der jo ingen, der ønsker. Vi skal prøve at få vores børn til ikke at gå hen og købe den første cigaret. Det er den, der er den farligste.

Søren Gade nævner dog også, at cigaretter ikke må blive så dyre, at det øger grænsehandlen og sortbørshandlen, hvor cigaretter bliver smuglet ind i landet ved grænsen til Tyskland. 

Gruppeformanden foreslår - udover at hæve priserne - at gøre alle cigaretpakkerne neutrale ved at fjerne farver, logoer og reklamer. Derudover vil han hive dem ned fra kioskhylderne og gemme dem væk, så de ikke er lige så synlige i hverdagen. 

Slutmålet er at mindske tilgængeligheden.

Bilist var træt af hensynsløs ‘idiot’ stjal privat p-plads: Så udtænkte han den snedigste hævn

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip