Søren Pape melder ud: Jeg vil være statsminister

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den konservative partiformand melder sig nu ind i kampen om nøglen til Statsministeriet.

“Danmark er et dejligt land”. Sådan indledte partiformand for de Konservative, Søren Pape Poulsen i dag klokken 10:30 sin tale hvori han også kunne meddele, at han til det kommende folketingsvalg stiller op som statsministerkandidat.

Dermed er der nu tre forskellige statsministerkandidater, som foruden Søren Pape omfatter Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V).

Læs også

Afklædt mand reddet efter at være fanget inde i væg i flere dage

I sin tale ved Christiansborg kunne Søren Pape fortælle, at de ældre skal prioriteres. Generelt vil Pape gerne gøre op med den store mængde dokumentation, som man som ansat i det danske sundhedsvæsen skal håndtere.

Ligeledes ønsker den konservative formand at lette skatten, således at gevinsten fra at være på offentlig forsørgelse modsat at være i arbejde forstørres mærkbart.

Søren Pape fortæller desuden, at han finder sig selv meget egnet som statsministerkandidat, da han har erhvervserfaring, ministererfaring og generelt politisk erfaring.

Det kommende folketingsvalg står også for døren. De Radikale har meddelt, at man senest den 4. oktober, hvor Folketinget officielt åbner igen, vil have udskrevet valg.

Flere spekulerer i, om det måske allerede bliver i morgen på Socialdemokratiets sommergruppemøde, som afholdes i Odense.

De Konservative har ikke haft en statsminister siden Poul Schlüter, som var statsminister i perioden 1982-1993.

Bliver Søren Pape Danmarks nye statsminister, så vil han altså være den første konservative statsminister i knap 30 år.

Læs også

Vild video: Se fly lander LIGE over hovedet på mennesker

 

 

Dagens Gossip