Sofie Linde er ikke den første: Nu afslører hun hemmelighed

Skrevet af Emil Martesen

06/12/2023
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Sofie Linde er ikke den første.

Dagens topnyheder

I den lille by Snøde på Langeland står huset Vennely, som har været vidne til mange livshistorier. En af de nyeste kapitler i husets historie begyndte, da tv-værten Sofie Linde købte det tilbage i 2021.

Men det viser sig, at Sofie Linde langt fra er den første farverige kvinde, der har sat sit præg på Vennely.

Det skriver TV 2.

Sofie Linde blev straks betaget af husets farverige vægge og de malede mønstre på loftet. Hun og hendes mand, Joakim Ingversen, har sidenhen iværksat en omfattende renovering af huset, som har været centrum for tv-serien 'Linde på Langeland'. I seriens seneste sæsoner har der floreret rygter blandt de lokale om husets tidligere beboere.

Og under optagelserne til det nye program 'Linde på Langeland – i julehumør', opdagede Sofie Linde noget overraskende om husets fortid. En kvinde fra Vejle, Pernille Frederiksen, kontaktede hende for at fortælle, at hendes farmor, Mona Frederiksen, tidligere havde boet i Vennely.

Men det var ikke hvilken som helst kvinde, der havde en fortid med huset.

Mona Frederiksen var nemlig en bemærkelsesværdig kvinde.

Efter en skilsmisse i 1965 rejste hun rundt i Europa og købte Vennely som feriebolig. Hun var kendt for sin farverige personlighed og evne til at skabe hygge og fest ud af ingenting.

Det løfter barnebarnet Pernille Frederiksen sløret for:

"Lidt ligesom Sofie Linde var hun meget farverig".

Sofie Linde og Joakim Ingversen har ført husets stil videre, men med deres eget præg. De har blandt andet beklædt køkkenet med grønne fliser og indrettet et soveværelse med stribede gulve.

Og da Pernille Frederiksen lagde vejen forbi huset, følte hun, at det havde den samme sjæl som i sin farmors tid.

Sofie Linde var overrasket over lighederne mellem hende og Mona Frederiksen:

"Da jeg hørte om Mona, tænkte jeg, at nogen må have fundet på den her historie", siger hun i programmet. Hun betegner Mona som sin 'spirit animal'.