SSI-direktør melder ud om sommerens festivaler og ny vaccinationsrunde

Foto: Shutterstock

SSI's direktør har udtalt, at sommerens festivaler formentlig vil blive afholdt, men han udelukker ikke, at danskerne skal have endnu et stik.

Corona har for mange danskere længe været en virus, som hører fortiden til. 

Den smitsomme virus er heldigvis så meget under kontrol i Danmark og nærområdet, at det er længe siden, at danskerne har levet med coronarestriktioner, men det er en ny omikron-variant ved navn BA.5 måske ved at lave om på. 

Læs også

Ny variant dominerer i Danmark: Nu indkaldes der til pressemøde om corona

Både vacciner og tidligere smitte er nemlig dårligere til at beskytte mod den nye variant, som derfor nu er den dominerende variant i Danmark. 

Samtidig er kontakttallet blevet beregnet til 1,1, hvilket betyder, at smitten i samfundet er så stigende, at statsministeriet nu har indkaldt til pressemøde om "coronastrategien i de kommende måneder" klokken 10 i dag, onsdag. 

Her frygter mange måske, at statsminister Mette Frederiksen igen finder testcentre og coronarestriktioner frem, men ifølge flere eksperter er det næppe det, der kommer til at ske. 

Hos Statens Serum Institut (SSI) mener man ligeledes, at der ikke er grund til bekymring lige i øjeblikket. 

"Varianten ser ikke ud til at gøre os mere syg [...]," har SSI-direktør Henrik Ullum således udtalt til TV2 og uddybet, at han ikke "håber," at varianten kommer til at "påvirke sommeren for meget."

Tidligere har sundhedsminister Magnus Heunicke ellers garanteret, at sommeren 2022 bliver uden restriktioner, men Ullum er altså ikke helt lige så optimistisk, selvom han tvivler på, at for eksempel festivaller bliver lukket. 

"Det kan være, at vi vil se ekstra smitte i forbindelse med festivaler, men det er en mild variant," har direktøren således udtalt og opfordret folk til at tage på festival. 

"[...] når mange mennesker er samlet, så er det bedre at være udenfor end indenfor," har han udtalt. 

Ullum opfordrer dog samtidig folk til at være påpasselige og følge alle de kendte coronaråd fra myndighederne; såsom at spritte hænder og holde afstand.

Samtidig vil han ikke afkræfte, om der kommer endnu en vaccinationsrunde. Det må være op til Sundhedsstyrelsen lyder det. 

Læs også

Nu er det officielt: Danmark støtter Ukraine som EU-land

 

 

Dagens Gossip