Stangstiv buschauffør drak under kørslen og ramte vejskilt i Roskilde: Nu er dommen faldet

10/05/2023 17:21

Mathias Madsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En buschauffør har nu fået sin straf, efter han sidste år kørte en rutebus rundt i Roskilde i usædvanlig beruset tilstand.

Mest læste i dag

Som buschauffør har man et utroligt stort ansvar. 

Man er nemlig eneansvarlig for alle buspassagerernes sikkerhed i trafikken, og det er derfor naturligvis vigtigt, at man er fokuseret og desuden kører efter gældende love og regler.

Det gjorde en 65-årig buschauffør dog ifølge Sjællandske Nyheder langt fra sidste juli. 

Han var nemlig plakatstiv, mens han kørte bussen, og han endte faktisk kort før klokken 17 med at køre ind i et vejskilt på Stændertorvet i Roskilde, så bussen mistede sine spejle i højre side. 

Det chokerede naturligvis både passagerer og tilstedeværende på Stændertorvet, og cafégæsterne i området blev ikke mindre chokerede, da den meget berusede buschauffør nærmest væltede ud på gaden for at besigtige skaderne. 

Derfor blev politiet tilkaldt, og chaufførens promille blev kort efter sammenstødet målt til hele 2,52. 

I Danmark anses kørsel med en promille på mere end 2 som vanvidskørsel, og i sådanne tilfælde kan politiet vælge at beslaglægge køretøjet. 

Slut med at køre bus

Grundet chaufførens usædvanligt høje promille, blev hans kørekort straks inddraget administrativt på stedet, og den beslutning har retten nu sagt god for.

Dommen i sagen er nemlig faldet, og her mistede chaufføren retten til at køre alt andet end lille knallert i tre år. 

Derudover blev den 65-årige mand idømt 20 dages betinget fængsel, ligesom han skal betale en bøde på 16.500 kroner. 

Ydermere skal han i behandling for alkoholisme og tage et såkaldt ANT-kursus, før han kan få sit kørekort tilbage. 

I retten forklarede chaufføren, at han begyndte at drikke allerede, da han mødte på arbejde ved 14-tiden, og at han havde drukket både spiritus og stærk øl - også under kørslen. 

Det vil sige, at han har kørt fuld rundt i bussen på Roskildes veje i næsten tre timer, før det gik galt, og han blev stoppet.