Statsministeren skruer bissen på: Et alvorligt advarselssignal

Skrevet af Henrik R

139 uger siden

|

17/09/2021
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Der skal gøres en intensiv indsats, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen.

Dagens topnyheder

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser den 19.-21. september til New York. Her deltager hun i åbningen af FN’s 76. Generalforsamling. Det bekræfter Statsministeriet fredag i en pressemeddelelse 
"Statsministeren vil fokusere på det akutte behov for at hæve de globale klimaambitioner og sikre den nødvendige finansiering for at nå målsætningerne i Parisaftalen," skriver ministeriet - og tilføjer:    "Et andet tema for statsministeren er at udvise global solidaritet i den fortsatte kamp mod COVID-19."

Skal levere på løfterne

Statsminister Mette Frederiksen fortæller selv, at den danske regeringen vil gå forrest i klimakampen

”IPCC-rapporten er endnu et alvorligt advarselssignal. Virkeligheden er, at verden langtfra har gjort nok for at begrænse klimakrisen. De rige lande skal levere på deres løfter, og de store vækstøkonomier skal løfte mere. Det er mit primære budskab på FN’s Generalforsamling og til generalsekretærens klimatopmøde,” udtaler Mette Frederiksen - og uddyber:

”Frem mod COP26 vil den danske regering arbejde intensivt for at fremme et ambitiøst resultat i Glasgow. Vi vil presse på for en hurtigere og meget mere omfattende grøn omstilling, og det vil vi gøre ved selv at gå forrest og gennem vores egne grønne løsninger at inspirere andre”.

Statsministeren vil under sit ophold i New York deltage i åbningen af FN’s Generalforsamling, hvor blandt andet FN’s generalsekretær Antonio Guterres og USA’s præsident Joe Biden vil tale. Derudover deltager statsministeren i møder med stats- og regeringsledere om blandt andet klima og Afghanistan samt bilaterale samtaler med fokus på grønne samarbejder.   Statsminister Mette Frederiksen afgiver ligeledes sit generelle indlæg på Generalforsamlingen og deltager i flere FN-arrangementer om klima, ren energi og FN’s Verdensmål. På grund af COVID-19 vil det foregå virtuelt.