Statsministeriet skåner Mette Frederiksen: Mørklægger Minkkommissionens arbejde kort før rapports offentliggørelse

Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix

I morgen udsender Minkkommissionen sin længe ventede rapport. Men hvad der indenfor de seneste dage er gået forud er ikke noget, som Statsministeriet ønsker at give et indblik i.

Hvad vidste Mette Frederiksen og resten af Statsministeriets top, da det blev besluttet at slå de danske mink ned? Det er et af de afgørende spørgsmål i den rapport, som Minkkommissionen offentliggør svaret på i morgen.

En rapport der ifølge en række politiske kommentatorer kan betyde regeringens endeligt, hvis det bliver dokumenteret, at Mette Frederiksen bevidst handlede i strid med reglerne.

Læs også

Drama i Lidl: Bedstemor forsøgte at stjæle barn

Det kan være grunden til, at Statsministeriet op til rapportens offentliggørelse, synes at gå meget langt i bestræbelserne på at undgå, at for mange informationer flyder frit.

Således skriver Journalista.dk, at Statsministeriet har nægtet at give aktindsigt i, hvilke spørgsmål Minkkommissionen har fremsendt til ministeriet. Det i form af såkaldte høringssvar, hvor ministeriets top er blevet givet mulighed for at komme med sine bemærkninger til konklusionerne, kommissionen efterhånden havde lagt sig fast på.

Men ifølge Statsministeriet er det slet ikke spørgsmål, som offentligheden skal have adgang til. Det skyldes ifølge ministeriet, at henvendelserne fra Minkkommissionen til Statsministeriets top er sket i deres egenskab af privatpersoner.

Det på trods af, at spørgsmålene fra Minkkommissionen netop er fremsendt til Mette Frederiksen og ledende embedsmænd i forbindelse med det arbejde, de har udført for eller på vegne af Statsministeriet.

Læs også

Kevin købte en brugt bil til sin datter - Brød sammen da han opdagede brev i handskerummet

 

 

Dagens Gossip