Stor ændring for alle danskere om få dage

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Der er nu kun en uge til, at en stor ændring, som vil påvirke de fleste danskere, indføres.

Siden 2010 har vi danskere været vant til at hive nøglekortet frem og finde den rigtige kode, når vi ved hjælp af NemID skulle logge på netbank, offentlige hjemmesider og lignende. 

For nogle år siden blev det muligt at skifte det fysiske nøglekort ud med et digitalt på telefonen, og for nyligt skete der så endnu en stor ændring i systemet.

Læs også

Tilbagekalder kylling solgt i Rema 1000 over hele landet

Siden oktober 2021 har det nemlig været muligt at benytte MitID i stedet for NemID. 

NemID, som bliver brugt af mere end 90 procent af danskerne, er dog fortsat det foretrukne valg hos mange danskere, men snart tager det danske samfund et stort skridt, som fører os nærmere NemID's "død."

Digitaliseringsstyrelsen har nemlig i en pressemeddelelse meldt ud, at danskere fra d. 22. september som udgangspunkt skal bruge MitID i stedet for NemID til at logge på blandt andet skat.dk, borger.dk og sundhed.dk. 

Det vil stadig være muligt at bruge NemID, men MitID vil overtage NemID's plads som den tilbudte mulighed i login-vinduet. 

Skiftet sker som en del af overgangen fra NemID til MitID og ifølge Adam Lebech, som er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, er det et forsøg på "stille og roligt" at vænne danskerne til at bruge MitID. 

"Nu skifter vi det automatiske loginvindue, så man først møder MitID. Med det vil vi opfordre til, at endnu flere vænner sig til at bruge sit MitID, frem mod at NemID udfases," har han således forklaret i pressemeddelelsen.

Her kan man desuden læse, at mere end 4,5 millioner danskere allerede har tilmeldt sig MitID. 

"Vi skal have alle med," lyder det dog fra styrelsen, som opfordrer folk til at "komme i gang" med at tilmelde sig den nye tjeneste. 

På hjemmesiden mitid.dk kan du få hjælp til at tilmelde dig. Du kan desuden læse mere på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside ved at trykke her.

Læs også

3-årig redder sin gravide mor da ulykken sker

 

 

Dagens Gossip