Sure forældre: Hvorfor tager I vores børns mobiler?

Skrevet af Nils Würtzenfeld

08/08/2017
Foto: Polfoto/NYHEIM MARIUS
Foto: Polfoto/NYHEIM MARIUS
Flere skoler landet over konfiskerer elevernes mobiltelefoner, så de ikke forstyrrer i timerne. Metoden møder dog modstand blandt forældre.

Dagens topnyheder

I gamle dage blev der sendt sedler rundt i klassen, når eleverne var uopmærksomme i timerne.

I dag er det dog i høj grad smartphones, der stjæler elevernes opmærksomhed i undervisningen. Det skriver DR.dk.

Af samme grund har rigtig mange skoler landet over udviklet deres egen mobilpolitik for at forhindre, at eleverne kun er optaget af deres telefon under bordet.

Flere steder har man endda valgt at komme problemet til livs ved at indkassere telefonerne før timen begynder.

Det gør man blandt andet på Gammel Lindholm Skole ved Nørresundby, hvor lærerne samler elevernes telefoner ind i en kasse eller forlanger, at telefonen forbliver i elevernes tasker.

Når timen er overstået, får børnene så igen deres højtelskede smartphones tilbage.

Og ifølge skoleleder på Gammel Lindholm Skole, Carsten Westphal, så har eleverne faktisk taget godt imod den stringente mobilpolitik.

- Efter et stykke tid finder børnene ud af, at det er rigtig rart, at man ikke sidder og forstyrrer sig selv eller andre ved at sidde på nettet, forklarer han til DR.

Men selvom eleverne har det fint med, at der bliver stillet krav til deres mobilvaner, så oplevet skoler landet over, at det til gengæld er børnenes forældre, der brokker sig over ordningen.

Hos organisationen Skole og Forældre, der repræsenterer og rådgiver forældre med børn i folkeskolen, oplever man flere og flere klager og henvendelser fra forældre, der brokker sig over skolernes mobil-forbud.

- Vi oplever i vores forældrerådgivning, at folk spørger, om det virkelig kan passe, at skolerne må konfiskere deres børns ting, for det er jo privat ejendom, fortæller formand Mette With Hagensen til DR.

Dog har ombudsmanden tidligere afgjort, er det ikke ulovligt for skolerne at inddrage elevernes mobiler.

Læs også: Virus spreder sig med lynets hast på Facebook i nordiske lande: 'Kan stjæle din identitet'