Svend fyret efter 31 år på samme fabrik: Tændte en smøg det forkerte sted

Emil Ryttergaard

390 uger siden

|

18/01/2017
Indland
Foto: Arkivfoto
Foto: Arkivfoto
Det var helt i orden, da en frugt- og juicefabrik fyrede Svend Jørgensen, efter at han tændte en smøg uden for det område, hvor det er tilladt at ryge, har Østre Landsret netop fastslået. Svend Jørgensen er ‘fuldstændig rystet’ over dommen.

Dagens topnyheder

Hvad skal konsekvensen være for at tænde en cigaret på arbejdspladsen på et område, hvor det ikke er tilladt at ryge? 

Hvis man ryger i porten til en fabriksbygning, hvor arbejdspladsen har forbudt rygning, er en bortvisning så på sin plads? 

Ja, siger Østre Landsret, der netop har stadfæstet dommen mod Svend Jørgensen, der efter 31 års tjeneste er blevet bortvist og fyret for at tænde en smøg i porten på Orana-fabrikken, skriver Avisen.dk.

- Jeg er fuldstændig målløs og rystet over, at der i Danmark ikke skal mere til for at blive bortvist end at tænde en cigaret det forkerte sted. Det har haft store konsekvenser for mig, og derfor er jeg rigtig ked af afgørelsen, siger Svend Jørgensen til Avisen.dk.

Den nu 60-årige medarbejder blev bortvist i november 2014, da han valgte at tænde en cigaret i porten til lageret på sin arbejdsplads. En chef observerede episoden og bortviste straks Svend Jørgensen, der havde været ansat i 31 år. 

Han havde tidligere fået en advarsel for samme overtrædelse, og virksomheden havde kort tid inden skærpet rygereglerne på arbejdspladsen. 

Dommen rammer nu den 60-årige hårdt på pengepungen, der også mister retten til forfalden løn, pension og feriepenge til en værdi af 430.000 kroner. 

For virksomheden Orana er dommen tilfredsstillende, men her vil man nu også indskærpe rygereglerne, så ligenede sager ikke gentager sig. 

- Vi har introduceret et regelsæt, som lagerchefen ikke satte sig ind i. I stedet brød han virksomhedens rygepolitik. For os som virksomhed er det centralt, at retten slår fast, at det ikke er op til medarbejderne at vurdere, hvornår reglerne skal overholdes, siger administrations- og projektchef Betina Moldt Rasmussen til Avisen.dk.

Svend Jørgensen er ikke den eneste, der er blevet hårdt ramt af sine rygevaner. Amerikanske Andrew Hall havde kvittet smøgerne, og i stedet forsøgt sig med en e-cigaret, da den pludselig eksploderede i munden på ham. Nu deler han de horrible billeder til skræk og advarsel.