Svindlere udgiver sig for at være din ven på Facebook: Denne besked kan koste dig dyrt

Foto: Shutterstock.com

Du skal være opmærksom, når du chatter med dine venner på Facebook. En af dem kunne måske være en svindler, der i virkeligheden udgiver sig for at være din ven.

Det kan være svært at stole på fremmed mennesker på internettet, men det burde være muligt at stole på sine egne venner.

Nu skal man dog alligevel til at passe på, når man modtager en besked fra en af sine venner via Facebook-chatten Messenger.

Appen Mit Digitale Selvforsvar, som er en tjeneste udviklet af Forbrugerrådet Tænk, hjælper folk med at undgå at blive ofre for it-kriminalitet og svindel.

Læs også

Mange dansker er blevet opkrævet for mange penge? - Sådan får du dine penge retur

I denne app har de netop advaret mod svindel på Facebook, hvor svindlere udgiver sig for at være dine venner.

Udgiver sig for at være din ven

Svindlerne sender en direkte besked til dig i din vens navn, og her prøver de så at lokke diverse informationer ud af dig. Senest har der været tale om et telefonnummer, og det vil jo for de fleste være forholdsvis uskyldigt at give ud, særligt hvis det er til ens kammerat.

Svindleren der har hacket din vens konto, kan dog bruge dit telefonnummer til at tilmelde sig en konkurrence via sms, og her bliver man lokket til at svare ja eller nej.

Svarer man ja, ender man med at hæfte for en SMS-betaling, hvor man betaler for den SMS man har sendt. Desværre er der ikke tale om en almindelig sms-takst, men i stedet hele 700 kroner.

Er man først hoppet i fælden, kan man let ende med at sende flere beskeder, og så kan det altså hurtigt gå hen og blive dyrt. Derfor skal du være meget opmærksom, hvis en person fra din venneliste pludselig skriver til dig, og begynder at bede om diverse informationer.

Du kan som sikkerhed spørger din kammerat om et personligt spørgsmål, som kun din ven kender til. Hvis vedkommende ikke kan svare på det, så er det med alt sandsynlighed en svindler, som skriver til dig.

Læs også

6 tegn på at din hoste ikke er normal, og du skal få den tjekket

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip