Thomas Helmig jubler: Skal lave ny VM-sang

Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix

Den folkekære Aarhus-sanger skal stå for den traditionelle VM-sang, når landsholdet til juni drager mod Rusland.

Der er under en måned til, at det danske herrelandshold sætter kursen mod Rusland for at deltage i VM i fodbold, der fløjtes i gang 14. juni.

Med sig i bagagen har Åge Hareides tropper ikke blot hele fodbold-Danmarks opbakning, men også en spritny VM-sang kreeret af ingen ringere end den aarhusianske nationalskjald, Thomas Helmig. Det skriver Ritzau.

‘Hele Danmark op at stå’ hedder den nye fodbold-sang, der både er skrevet og fremført af Thomas Helmig selv.

Læs også

Jysk ægtepar fandt mistænkelig knallert i carport og ringede 112: Så udtænkte betjentene en snedig fælde

- Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv, lyder det fra hitmageren, der dog indrømmet, at opgaven krævede lidt ekstra snilde, da han aldrig tidligere har forfattet en fodboldsang.

- Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os, lyder det fra krøltoppen fra Risskov.

Og at det netop er Thomas Helmig, der skal stå for denne slutrundes musikalske opbakning, er noget, der vækker begejstring i landsholdslejren.

Læs også

Flere advarer mod smart modedille: 'Gå ikke ud i solen iført dette tøj'

- Thomas har fyldt vores omklædningsrum med kærlighed gennem hele kvalifikationen. Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores - og hele Danmarks-VM, lyder det fra landsholdets angriber Viktor Fischer, der selv ser frem til at høre sangen, der helt sikker vil blive skamspillet, når verdensmesterskabet ruller over de danske tv-skærme fra 14. juni – 15. juli.

- Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden, siger FC København-spilleren.

Landsholdsspillerne medvirker i øvrigt som kor på ‘Hele Danmark op at stå’.

Senest et verdensmesterskab i fodbold havde dansk deltagelse, var ved VM i Sydafrika i 2010. Dengang stod gruppen Nephew for VM-sangen ‘The Danish Way to Rock’.

Hyggestedet - Her finder du dagens mest hyggelige historier. Hyggestedet bringer de sjoveste nyheder, billeder og videoer på nettet lige nu.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip