Tilbagekalder frugt solgt i hele landet: Bør ikke spises

Foto: Shutterstock.com

Har du handlet frugt ind i løbet af de seneste par dage, så skal du være opmærksom på, at du ikke har fået denne med hjem.

Fødevarestyrelsen har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori de tilbagekalder frugt solgt over hele landet. Længere nede i denne artikel, kan du se præcis hvor frugten er solgt, men inden da kan du se, hvilken frugt der er tale om.

​​​Hvilken fødevare

Passionsfrugt, EAT ME, 3 stk.

Lot nr.: 2629156 og 2632169

 

Solgt i: MENY, SPAR, Let-Køb, Min Købmand, Liva, ABC lavpris, WOLT, Løvbjerg, Gorillas og enkelte butikker uden for kæderne. 

Hvorfor

Der kan være cadmium i fødevarer, men EU har fastsat grænseværdier for cadmium. Der er fundet for højt indhold af cadmium i produktet. En sundhedsmæssig risiko kan derfor ikke udelukkes. Det afgørende er, at forbrugerne ikke har et højt indtag af cadmium igennem længere tid. Det er nemlig ikke det enkelte måltid, der er afgørende, men derimod indtag over længere tid. Forbrugerne vil derfor ikke opleve akutte symptomer.

Hvad skal du gøre som forbruger

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det. 

 

Hvem tilbagekalder dette produkt

Dagrofa ApS​

Kærup Industrivej 12

4100 Ringsted​

Det er ikke den eneste tilbagekaldelse i dag. Tidligere blev en snack tilbagekaldt, som også er solgt over det meste af landet.

Læs også

Populær snack solgt i butikker over hele landet tilbagekaldes: Spis dem ikke!

.

Dagens Gossip