Tilbagekalder varer solgt i Irma, Coop og Meny

Foto: Shutterstock,

Har du handlet i Irma, på Coop.dk eller i Meny, skal du være opmærksom på, om du har fået en Brämhults Presset Æble med hjem.

Rynkeby Foods A/S har været nødt til at tilbagekalde et parti af en æblemost, der har navnet 'Brämhults Presset Æble'.

Læs også

Silas Holst ramt af corona

Årsagen til tilbagekaldelsen er, at producenten har fundet en for høj mængde af giftstoffet i patulin i produktet. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Den højde mængde giftstof, der er havnet i æblemosten fra Rynkeby Foods A/S, skyldes brugen af beskadiget frugt, oplyser Fødevarestyrelsen.

Derudover oplyser Fødevarestyrelsen, at det ikke kan udelukkes, at der er en sundhedsmæssig risiko forbundet med at drikke æblemosten. Derfor frarådes det naturligvis, at man gør dette.

Helt konkret drejer det sig om et parti af æblemosten 'Brämhults Presset Æble', der har de følgende oplysninger:

  • Nettoindhold: 850mL

  • Lotnummer: 0000907074

  • Bedst før-dato: 17.12.2021

Produktet er blevet solgt flere steder i landet og i flere forskellige supermarkeder, herunder Irma og Meny. Det er også blevet solgt på Coop.dk MAD.

Konkret er dette parti af æblemosten 'Brämhults Presset Æble' blevet solgt i samtlige Irma-butikker. Desuden er det også blevet solgt i Meny i Køge, Himmelev, Solrød Strand, Næstved og Kirke Hyllinge samt på Coop.dk MAD.

Hvis du har handlet i en af de omtalte butikker, og du har taget denne æblemost med hjem, er det vigtigt, at du ikke drikker den, da det - som nævnt - ikke kan udelukkes, at det vil have en sundhedsmæssig risiko.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du i stedet afleverer den tilbage til den forretning, hvor du har købt produktet.

Læs også

Kvinde falder over Post-it-seddel på kjole: Så bryder hun ud i latter

Har du ikke mulighed for, tid til eller lyst til at aflevere den købte æblemost retur til butikken, kan du også kassere den på egen hånd.

 

Dagens Gossip