Tjek din måler: Man risikerer en vandregning på 40-50.000 kroner

Foto: Shutterstock

Et dansk fjernvarmeværk advarer om, at adskillige borgere risikerer en vandregning på mange tusinde kroner, hvis de ikke får gjort noget ved problemet.

Mindst to forbrugere har ifølge Fredericia Fjernvarme et enormt problem, som potentielt set kan koste dem flere hundrede kroner om dagen. 

Det skriver Fredericia Dagblad. 

Læs også

Tank benzin for under 10 kroner literen på 2 danske tankstationer

Problemet er, at der hver dag siver op til 20.000 liter vand ud fra en varmvandsbeholder til byens fjernvarmesystem. 

Ifølge værket skyldes det en lækage i en varmtvandsbeholder, som normalt opdages og fikses inden for nogle dage, men dette problem har stået på i cirka fire uger, og det kan have store konsekvenser for både forbrugerne og værket. 

Drikkevand i rørerne øger nemlig risikoen for rust, hvilket værket naturligvis prøver at undgå, ligesom vandforbruget kan koste forbrugeren mere end 1.000 kroner oven i den normale vandregning hver eneste dag. 

"Vi har bemærket problemet i noget tid. [...]," har Carl Helmers, som er direktør i Fredericia Fjernvarme, udtalt til Dagbladet og uddybet: "[...] nu har det her stået på i fire uger, og vi har ikke set en bedring. Så nogen har et problem, der koster dem mange penge. Og som de ikke har opdaget."

Han har desuden forklaret, at det kan ende ud i "en vandregning på mange, mange tusinde kroner," og at de derfor har valgt at komme med en advarsel, så forbrugerne forhåbentlig får løst problemet. 

Ifølge Helmers er mindst to forbrugere ramt, men det kan sagtens dreje sig om flere, og det kan både være hos private, virksomheder eller institutioner. 

"Hvis måleren drejer, når der ikke er forbrug i huset, er der noget galt," har han forklaret.

Læs også

Dansk bank udsender advarsel til kunder

 

 

Dagens Gossip