Torben advarer efter flere blodige ulykker: Sluk ALTID din robotplæneklipper om natten

Skrevet af Emil Ryttergaard

15/05/2017
Sluk robotplæneklipperen om natten! Foto: Shutterstock
Sluk robotplæneklipperen om natten! Foto: Shutterstock
Har du en automatisk robotplæneklipper, der trimmer græsset i baghaven om natten, så er det vigtigt, at du husker at slukke den om natten. Maskinen kan nemlig blive et dødeligt bekendtskab for dyr, der pusler rundt i haven i mørket.

Mest læste i dag

Robotter er smarte og kan være en stor hjælp til dagligdagens kedelige gøremål. 

Hvis man ikke gider at støvsuge, så kan man indstille en robot til at køre rundt i hjørnerne og fjerne støv og nullermænd, mens man er på arbejde. 

Eller hvis man ikke selv gider at rense tagrender for nedfaldne blade, så findes der en smart robot, der selv renser nedløbsrørene og altså klarer den sure pligt for dig. 

Men har man anskaffet sig en robotplæneklipper, som man har sat til at køre automatisk, så bør man straks sørge for at slukke den om natten, advarer dyregruppen Pindsvinevennerne i Danmark på Facebook

Selvom maskinen er smart og kan spare dig meget sved i haven, hvis man har en stor græsplæne, så er det langtfra alle pindsvin, der overlever mødet med robotten. 

- Det viser sig, at synderen er de robotplæneklippere, der sørger for at holde græsset nede i mange af vores haver. De kører om natten, mens pindsvinene er mest aktive. Når pindsvin møder noget, som virker faretruende, så trykker pindsvinet sig sammen ned mod græsset for at gemme sig. Derfor reagerer robotten ikke og kører lige hen over pindsvinet, advarer pindsvinevennerne i opslaget. 

Det sker desværre alt for ofte, at de natteaktive dyr kommer i karambolage med robotplæneklippere.

Et billede af et forslået pindsvin, der har været i nærkontakt med den automatisk plæneklipper, er blevet delt vidt og bredt på sociale medier de seneste dage til skræk og advarsel. Blandt andet af Torben Ramsing fra Horsens, der advarer mod at lade robotten køre i nattetimerne:

- Til jer med robotplæneklipper! Vil i være venlige at slukke for dem om natten! Dette sker med et pindsvin, der møder sådan en. Om natten er det dyrenes tid!, skriver han i et opslag på Facebook, der på kun tre dage er blevet delt små 2.000 gange. 

Et stakkels pindsvin er blevet kørt over af en robotplæneklipper. Foto: Privat

På billedet kan man tydeligt se, hvordan plæneklipperen har skalperet pindsvinet og rykket huden af dyrets snude og ansigt. Og det er langtfra alle pindsvin, der overlever mødet med plæneklipperen. 

Derfor skal man i stedet lade sin plæneklipper robot køre om dagen - og gerne lige tjekke, at der ikke ligger et pindsvin i haven, inden man starter maskinen, lyder anbefalingen Pindsvinevennerne i Danmark.

Se advarslen herunder - og del gerne det vigtige budskab!