Tour de France får flere konsekvenser for danskerne: "Hold øje"

Foto: Shutterstock

Det er ikke kun store dele af Danmarks vejnet, der bliver lukket i løbet af weekenden.

I dag, torsdag, kører cykelryttere gennem København, når de skal præsenteres i Tivoli, og i morgen skal de ud på første etape af Tour de France. 

Etapen er en enkeltstart i København, og udover at skabe en kæmpe folkefest, vil det også lukke ned for en lang række af hovedstadens vigtige og store veje.

Læs også

Medie afslører: Så vanvittigt meget koster Tour de France de danske skatteborgere

Hen over weekenden vil adskillige veje på Fyn, i Vejle og langs ruten ned gennem Jylland til Sønderborg ligeledes blive spærret af til stor gene for mange bilister. 

Det er dog langt fra kun bilister, som kommer til at opleve afspærringer på grund af verdens største cykelløb, som for første gang nogensinde skal starte i Danmark. 

Det har Naviair, som er et statsligt infrastrukturselskab, der blandt andet står for uddannelse af de danske flyveledere, afsløret i et opslag på Facebook

Her skriver de nemlig, at også den danske flytrafik bliver påvirket af cykelløbet. 

"Tour'en lukker dele af dansk luftrum," står der således i opslaget, som fortsætter: "Rytterne og TV-produktionen kræver en vis arbejdsro, og derfor vil der under løbet blive lukket en del luftrum for de almindelige brugere."

I opslaget forklares det desuden, at luftrummet i stedet vil "blive flittigt benyttet af fx de mange helikoptere, der er i brug under Tour de France."

"Er du pilot eller droneoperatør, hold øje med dine AIP SUP'er eller droneluftrum.dk," står der til sidst i opslaget, som kan læses i sin fulde længde herunder:

 

Læs også

Kronprins Frederik deltager i Tour de France

 

 

 

 

Dagens Gossip