Trist nyt for 200.000 danskere: I dag sker det

Skrevet af Henrik R

76 uger siden

|

27/12/2022
Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
200.000 danskere bliver særdeles hårdt ramt.

Dagens topnyheder

Hvis du er blandt en af de 200.000 danskere, der har et helt særligt boliglån, så bør du nok læse med, selvom der desværre ikke er godt nyt til dig.

Danske boligejere med et F-kort lån, der genregnes hvert halve år, vil nemlig få en rigtig slem forskrækkelse i dag. Den 27. december er nemlig dage, hvor der fastlægges den nye rente, som kommer til at gælde i et halvt år frem.

I skrivende stund er renten 0.366%, men når den nye rente bliver præsenteret i dag, ventes den at stige ganske voldsomt til hele 2.71%.

Danskere med F-kort-lånet som betaler afdrag ventes at få en merudgift på 570 kroner ekstra pr. måned pr. million kroner de har lånt, mens dem der ikke betaler afdrag kan ventes at skulle af med 1.360 kroner ekstra pr. måned pr. million de har lånt.

Har du eksempelvis et realkreditlån på 2 millioner kroner, og du ikke betaler afdrag, så vil du få en merudgift på 2.720 kroner om måneden.

Det er dog ikke kun danskere med et F-kort lån, der kan se frem til flere udgifter til lån hver måned. Der ventes at være omkring 1.2 million danskere med et realkreditlån, og de ventes stort set alle at kunne se frem til stigende renter. Hvert fald dem, der ikke har valgt en fast rente.

Meldingerne fra eksperter lyder dog, at renterne ikke ventes at stige mere fra begyndelsen af 2023. Det er dog stadigvæk usikkert, men det vil mange danskere uden tvivl sætte stor pris på.