Trist nyt til 330.000 danskere: Nu bliver regningen 3.000 kroner dyrere

26/09/2023 07:08

Nicolai Steinicke

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu stiger prisen for en række danskere.

Mest læste i dag

Selvom vi har haft en ualmindelig varm september måned i år, så siger kalenderen trods alt "efterår".

Men nu har flere hundredetusinde danskere mere beklagelige ting at se frem til, end blot vådere dage og længere nætter.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kredsløb, det aarhusianske fjernvarmeselskab, har annonceret prisstigninger for fjernvarmen, hvilket vil påvirke byens 330.000 fjernvarmekunder. For dem, der opvarmer deres hjem med fjernvarme, vil det betyde en betydelig økonomisk belastning.

Ejerne af et standardhus på 130 kvadratmeter kan forvente en årlig prisstigning på omkring 3000 kroner, mens lejlighedsejere på 80 kvadratmeter vil opleve en stigning på ca. 1400 kroner om året.

Fjernvarmeselskabet forklarer, at prisstigningerne er uundgåelige på grund af stigende omkostninger forbundet med at opretholde en stabil og miljøvenlig fjernvarmeforsyning. Priserne på nødvendige materialer som træpiller og andre ressourcer er steget markant i løbet af 2022.

"Vi anerkender selvfølgelig, at prisstigninger ikke er det, kunderne håber på, og derfor informerer vi kunderne i god tid. Faktum er dog, at det er blevet dyrere at sikre grøn og stabil forsyning med fjernvarme"

Prisstigningen kommer på trods af, at elprisen faldt over 70 procent i 2023. Kredsløb har fastholdt fjernvarmeprisen i 2023 på samme niveau som i 2022 takket være ekstraordinær indtjening på el i 2022. Denne indtjening kunne dog ikke kompensere for de stigende omkostninger forbundet med drift af fjernvarmesystemet.