TV2-vejrvært med vild udmelding: 40 graders varme i Danmark

Foto: Shutterstock

Ifølge Peter Tanev kan danskerne muligvis se frem til 40 graders varme indenfor 2 uger.

Det er blot få uger siden, at varmerekorden på 36.4 grader var ved at blive slået i Danmark. Det skete dog ikke, da temperaturen peakede ved 35.9 graders varme.

Nu er der dog stor sandsynlighed for, at rekorden kan blive slået.

Læs også

Ny meningsmåling: Et parti kan afgøre det hele

Sådan lyder det hvert fald i følger den rutinerede TV2-vejrvært, Peter Tanev, der på sin Linkedin-profil skriver, at en vejrmodel viser 40 graders varme i Danmark.

"For første gang nogensinde viser en vejrmodel 40 grader i Danmark, hvilket er ekstremt og er 3,6 grader højere end varmerekorden fra 1975." fortæller Peter Tanev, der dog kommer med et vigtigt 'men'.

"Det er vigtigt at nævne, at dette er et vejrkort som gælder for mandag 15. august, så det er langt ude i fremtiden og dermed ekstremt usikkert." lyder det fra vejrværten på Linkedin

Han mener, at det er klimaforandringerne vi ser slå igennem, og at vi i Danmark i fremtiden med sikkerhed vil få dage med over 40 grader, hvis ikke det allerede sker her i august.

"Det er sandsynligvis klimaforandringerne og det varmere klima vi oplever der slå igennem, og i fremtiden vil vi sikkert se flere vejrkort som dette, og indenfor for nærmeste fremtid vil Danmark sikkert også registrere 40 grader, Hamborg lige syd for Danmark nåede det i juli." slutter han i opslaget.

Foto: Linkedin

Læs også

Supermarked fjerner 'bedst før'-datoen på deres varer

 

 

 

Dagens Gossip