Udviklingshæmmet 11-årig blev glemt i jysk special-SFO: Personalet låste og gik hjem

Drengen på billedet har intet med sagen at gøre / Foto: Shutterstock

En meget uheldig sag udspillede sig i sidste uge i en SFO i Kolding.

I Koldingbydelen Vonsild ligger der en specialskole for udviklingshæmmede børn kaldet 'Specialcenter Vonsild'. Det er for eksempel børn med autisme og downs syndrom, som går på skolen. 

Man skulle derfor tro, at lærerne på skolen og pædagogerne i den tilhørende SFO er ekstra opmærksomme på børnene, men det er tilsyneladende ikke tilfældet.

Læs også

Mor deler kæmpe amme-brøler: Det her må du aldrig gøre

I sidste uge blev en 11-årig udviklingshæmmet dreng nemlig glemt og efterladt i SFO'en, hvor han formentlig sad i omkring 30-45 minutter, før hans far forsøgte at hente ham og fik ham ud af SFO'en.

Det skriver JydskeVestkysten.

Drengen sad alene i et rum og spillede på sin Ipad, som han så ofte gør om eftermiddagen. 

SFO'en lukker først klokken 17, og da klokken kun var omkring 16, skulle man ikke tro, at drengen kunne blive glemt, men det blev han. 

De tilbageværende pædagoger troede nemlig af ukendte årsager, at alle børn var blevet hentet, og de valgte derfor at lukke SFO'en en times tid før den almindelige lukketid. 

 

Pædagogerne lukkede ned, låste døren og satte alarmen til alt imens, drengen intetanende sad og spillede på sin Ipad inde i SFO'en. 

Ifølge drengens mor, Katja Bogetoft, har han formentlig siddet i 30-45 minutter, før hans far ankom omkring klokken 16:40 og tog fat i en låst dør, da han ville hente sin søn. 

Faren kom heldigvis i kontakt med sin søn - som havde det godt - ved hjælp af Ipad'en. 

Katje har udtalt, at hun godt ved, at der 'blot' var tale om en menneskelig fejl, men hun kritiserer, at SFO'en tilsyneladende ikke har et system, der holder styr på, hvilke børn der er blevet hentet. 

"Det er ikke ok, og det er en rigtig ærgerlig situation," har hun udtalt.

Hun har forklaret, at hendes søn heldigvis er én af de bedre fungerende børn på specialskolen, som derfor formåede at forholde sig i ro på trods af, at han var blevet efterladt, og at alarmen gik i gang, da han forsøgte at finde ud.

"Havde det været en af de andre elever, som for eksempel har Downs Syndrom eller sidder i kørestol, så havde de ikke kunnet tackle den situation. Det er superheldigt, at det ikke var en af dem," har Katja udtalt.

Drengen var - med hjælp fra sin far - i stand til at åbne døren indefra, og de to forlod derfor SFO'en, hvor alarmen fortsat hylede. 

Dagen efter kontaktede forældrene skolen og fortalte om episoden, og skolelederen, Peter Nordby, har siden undskyld for fejlen, som han kalder for "beklagelig," og udtalt, at "det er et uheld, der ikke må ske."

Nordby har udtalt, at han efterfølgende har gjort det tydeligt for sit personale, at de skal huske at sikre, at alle er blevet hentet, før de lukker. 

Han vil ikke bekræfte, hvornår den sidste pædagog gik hjem, men ifølge Katja var det i tidsrummet 15:55-16:10. 

Drengens forældre har ikke ønsket at offentliggøre hans navn.

Læs også

'Voksenmodel' lagt for had på de sociale medier: Lufttørrede sine trusser ombord på et fly

 

 

 

 

Dagens Gossip