Uhyggelig besked fra Skat: Måske får du ikke hele din løn

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Skat har fået gang i deres nye system, og det hjælper dem til at lønindeholde danskernes løn. Systemet har allerede ramt mange tusinde danskere, og forventes at kunne ramme op mod yderligere 150.000.

De fleste danskere der er på arbejdsmarkedet, ved stort set ned til mindste øre, hvor meget de får udbetalt, når lønningsdagen oprinder.

Der er dog en sandsynlighed for, at helt op til 150.000 danskere vil studse en ekstra gang over deres næste lønseddel, hvor udbetalingsbeløbet er lavere end det plejer.

Læs også

Politiet med vigtig opfordring: Opdater din telefon, det kan redde liv

Forklaringen er dog ganske simpel, og det skyldes, at Skat i løbet af i år har fået det nye gældsinddrivelsessystem ‘PSRM’ op at køre. Det system kan lønindeholde danskernes løn, og dermed trækker pengene fra lønnen, inden den overhovedet bliver udbetalt.

Det ramme disser danskere

Det er dog ikke noget, som Skat vil gøre ved størstedelen af de den danske befolkning, det er kun et system, der bliver brugt, når folk skylder penge.

Desværre er der for mange danskere, der skylder penge til Skat. I alt er der tale om en samlet gæld på mere end en milliard kroner, som cirka 150.000 danskere skylder.

Læs også

Nye afgifter på vej: Vil ramme stort set alle danskere

De danskere vil få en besked fra Skat om, at de skal til at få betalt deres gæld, og gør de ikke det, vil Skat selv trække pengene via den kommende lønseddel.

“Den gæld, som Gældsstyrelsen skal inddrive, er allerede forsøgt opkrævet op til flere gange af den offentlige kreditor, som gælden er stiftet hos. Når gælden endnu ikke er blevet betalt, betyder det typisk, at personen eller virksomheden enten ikke kan eller ikke vil betale. Derfor er det helt afgørende, at Gældsstyrelsen med PSRM igen har fået muligheden for at trække pengene direkte fra skyldnerens løn, hvis ikke de betaler deres gæld,” lyder det fra skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

I år er det lykkedes at inddrive 500 millioner kroner via det nye PSRM-system, og dermed er det Skattestyrelsens mest effektive redskab til at indhente den gæld, som private og virksomheder har til Skat.

Hvis du har gæld til Skat, vil du allerede have modtaget en besked eller modtage en i nærmeste fremtid, hvor de forklarer dig nærmere. Betaler du ikke gælden, vil de automatisk trække det fra din løn.

Læs også

Henning samler flasker for at klare sig selv: Nu vil Skat have pengene

 

 

Dagens Gossip