Ulv spottet nær Vejle: "Ud fra de billeder jeg har set, så er der tale om en ulv"

24/12/2022 11:32

Mathias Nielsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere borgere i Brædstrup har angiveligt set en ulv. Forsker mener, at det er ganske plausibelt.

Mest læste i dag

I Vejle Kommune har der i lang tid kørt rygter om en puma, som angiveligt er blevet spottet flere forskellige steder i kommunen. Ikke desto mindre er det ikke blevet bekræftet, at der har været tale om en puma.

Omkring 25 kilometer nord for Vejle ligger byen Brædstrup, og her har man i juletiden haft et lidt uventet besøg. Meget tyder nemlig på, at naturen omkring Brædstrup har haft besøg af en ulv i de seneste dage.

I hvert fald har Facebook-gruppen "Her er ulven i Danmark" meldt om to ulve-observationer nær Brædstrup både søndag 18. december og mandag 19. december. Dyret, som skulle være en ulv, er desuden blevet fotograferet i forbindelse med begge observationer.

Den ene ulv er blevet set af en lokal landmand, som har observeret ulven på sin mark på Tønningvej mellem Brædstrup og Tønning, mens den anden ulve-observation skete søndag nær Brædstrup.

Ulve lever da også i Danmark. Der er registreret 30 levende ulve, men de fleste af dem bor i plantager og skovområder i Vest- og Sydjylland.

Der er dog aldrig observeret ulve i Brædstrup før, men det er slet ikke utænkeligt at der kan være tale om ulve.

Professor i institut ved Ecosience på Aarhus Universitet, Peter Sunde, har også set billederne af ulve-observationer ved Brædstrup, og han er heller ikke tvivl om, hvorvidt der er tale om en ulv eller ej.

- Ud fra de billeder jeg har set, så er der tale om en ulv, hvilket også er meget plausibelt. Strejfulve kan let bevæge sig over 50 km om dagen, og vi har i de seneste dage haft observationer om ulve ved Hammel, som ikke er så langt derfra. Med de afstande, som ulve kan forcere, så kan vi i realiteten møde ulve i hele Jylland. Derudover har vi tidligere haft stationære ulve ved Gludsted og Nørlund plantager, som også ligger tæt på Brædstrup, siger Peter Sunde ifølge Vejle Amts Folkeblad.