Ulvemodstandere deler syge råd på Facebook: ‘Sådan giver du ulven en lang og pinefuld død - og slipper fra det’

Foto: Morten Juhl/Polfoto

I lukkede grupper på Facebook opfordrer folk til brutale drab på ulve. ‘Decideret dyreplageri’ og ‘totalt uetisk’ lyder reaktionerne.

De senere års ulvedebat fylder stadig mere og mere i medierne og har i den grad splittet mange danskere.

Debatten nåede en hidtil kulmination, da en 66-årig mand 16. april blev anholdt for at nedskyde en hunulv nær Ulfborg i Vestjylland velvidende, at ulven ikke blot er fredet i Danmark, men i hele EU.

Siden har flere argumenteret for, at det bør være lovligt at skyde ulve, men nu viser det sig, at flere personer på Facebook direkte opfordrer til lovbrud ved at komme med gode råd til, hvordan man slipper afsted med at slå ulve ihjel. Det skriver Fyens.dk.

Opfordringerne foregår i lukkede grupper på Facebook, hvor ulvemodstandere ikke blot lufter deres modvilje mod det truede dyr, men endda vejleder hinanden i, hvordan man kan give en ulv en langsom og smertefuld død.

I Facebook-gruppen ‘Ulvefri Danmark’, der har 566 medlemmer, reagerer en jæger blandt andet på udtrykket ‘skyd, grav og hold kæft’ - altså at man skal skyde og dræbe ulven, grave den ned og efterfølgende tie stille.

- Du må ikke grave. Hvis en finder dig med en ulv ved siden af dig, og du er i gang med at grave et hul, så er det et fældende bevis med det samme. Du skal kun skyde og holde kæft. Men... du skal skal skyde med et fuldkappet projektil. Det lærte jeg af svenskerne. Fordi så krydser den 4-5-6-7-8-9-10 naborevirer, inden den dør. Og så har ingen en eneste chance for at finde ud af, hvem der skudt den.

Fuldkappede projektiler bruges normalt ikke til jagt, da de går lige igennem dyret i stedet for at splintres, når de rammer byttet. Denne metode bruges ellers af jægere for at sikre sig, at dyret dør hurtigt, mens et fuldkappet projektil er den type ammunition, som militæret bruger.

Ved at bruge fuldkappede projektiler dræber man dermed ikke dyret med det sammen, men sikrer sig, at det langsomt forbløder.

Også i en tråd i forbindelse med en artikel fra Landbrugsavisen, har en bruger et godt råd til, hvordan man slipper af med ulve:

- Det nyeste hedder vistnok: Skyd i sækken, speederen i bund, møgdyret falder først om 1-5 dage (til den tid falder mistanken ikke på dig).

Læs også: Derfor bør du ikke skære ned på kaffen

Siden er det kommet frem, at jægeren, der har vejledt andre i, hvordan man bør bruge fuldkappede projektiler, er medlem af riffeludvalget i Kronjyllands Jagtforening under Danmarks Jægerforbund.

Hos foreningen er formanden oprørt over opfordringen fra hans medlem:

 

Læs også: 54-årig dansk diva gravid igen: Nu har hun taget fusen på alle

- Jeg er helt paf over, at nogle kan finde på at skrive sådan og skuffet over, at det er en fra vores forening. Det er decideret dyreplageri. Jeg anser det for at være totalt uetisk. Metoden giver sådan set mening, når man er i den tankegang, men det er fandme noget svineri. Vi skyder ikke for, at dyr skal lide, men for at spise kødet. Hvis jægere begynder at opføre sig på den måde, mister vi opbakning til at gå på jagt. Det er jo noget, vi gør os fortjent til, siger formand for Kronjyllands Jagtforening, Peter Kaae Schmidt.

Han vil dog ikke tage initiativ til at smide medlemmet ud, da jægeren skriver i facebookgruppen som privatperson.

- Men han er en idiot. Og det skal jeg have fortalt ham. Og hvis han siger sådan noget i foreningen eller på riffelbanen, bliver han smidt ud, siger Peter Kaae Schmidt.

TV2.dk - Dagens mest læste historier på TV2 Nyhederne. TV2.dk opdateres flere gange dagligt.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip