Utroligt dyr spottet i Danmark: Kun anden gang i historien

Skrevet af Mathias Madsen

17/09/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
For anden gang nogensinde er en slange med to hoveder blevet spottet i den danske natur.

Dagens topnyheder

Da Jonas Søe forleden var på besøg i Kalvebod Fælled på Amager opdagede han noget, som kun er blevet set én gang før i danmarkshistorien, og som har fået naturvejledere til at måbe. 

Det skriver TV2 Lorry.

Den besøgende så nemlig en stor snog med hele to hoveder, og han skyndte sig derfor at tage et billede, som siden er blevet sendt til Jes Aagaard, der er naturvejleder i Naturstyrelsen.

Foto: Privat

"Jeg tænkte: 'Hold da op, det var eddermame sjovt, at vi havde sådan en i vores naturpark.'," lyder det fra naturvejlederen, som desuden har påpeget, at han synes, at det er "fedt, at den kan leve."

Det er nemlig sjældent at dyr med så voldsomme mutationer overlever, og selvom Aagaard ikke kan svare på, hvordan slangen spiser, eller hvilket hoved, der bestemmer, er han forholdsvis sikker på, at den har det godt. 

"[...] den ser ud til at være i fin kondition," har han således udtalt og forklaret, at slangen formentlig er mellem 70 og 80 centimeter lang, hvilket er tegn på, at den får nok at spise. 

Snoge er nemlig kun på størrelse med en almindelig blyant, når de klækker fra deres æg, og det kræver derfor meget næring at blive så stor, som den to-hovedede snog er blevet. 

"[...] i mine øjne har den formået at bringe sig selv gennem livet," har naturvejlederen desuden udtalt og forklaret, at den altså "tilsyneladende" må have mindst ét "funktionelt hoved."

Utrolig sjældent

Fundet i Kalvebod Fælled er naturligvis meget sjældent, men det er faktisk ikke første gang, at man har spottet en to-hovedet slang i Danmark. 

I 2011 blev en to-hovedet hugorm således set i Odsherred, og dengang var det et syn, som man aldrig havde set før. 

Ifølge Aagaard hører to-hoveder slanger "absolut" til sjældenhederne. 

"Jeg vil kalde det en lille sensation," har han således udtalt og forklaret, at årsagen til det ekstra hoved formentlig er en mutation i slangens celler, som er sket tidligt i slangens genetiske udvikling.