Vådservietter giver livsvarig eksem: Nu trækkes produkter tilbage

Huggies vådservietter er trukket ud af Coops butikker efter, at forskere har slået allergi-alarm.

Vådservietter, der indeholder konserveringsmidlet methylisothiazolinone (MI), kan give allergi. Sådan lyder advarslen fra forskere.

Det får nu Coop til at fjerne Huggies vådservietter fra Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen. Det oplyser kæden i en pressemeddelelse.

SE OGSÅ: Ikke kun vådservietter: Allergifremkaldende stof findes over alt

- Vi har allerede for mere end 10 år siden valgt ikke at anvende MI – og andre stoffer under mistanke - i vores egne varemærker, men nu tager vi det usædvanlige skridt at trække mærkevarer helt ud af butikkerne. Årsagen er, at en ny rapport fra EU's videnskabelige komite har konkluderet, at brugen af MI ikke er sikker. Så vil vi ikke længere sælge en vare, der indeholder det, og som anvendes til babyer, siger kategorichef Jesper Stanley, Coop.

Problemet er, at stoffet kan fremkalde eksem, og får man det som spæd, vil man have det for resten af livet.

SE OGSÅ: Vådservietter gjorde dette mod en otte-årig pige

- Stoffet anvendes også i nogle produkter til voksne, og her anbefaler vi vores leverandører i hurtigst muligt at fjerne det, siger Jesper Stanley.

Ingen kosmetiske produkter i Coops egne varemærker – Änglamark, Coop og X-tra – har indeholdt MI.

Antallet af konstaterede allergitilfælde som følge af MI er på få år fordoblet. Det har fået EU's videnskabelige komite til at anbefale et forbud, men det vil formentlig tage flere år, inden det vil træde i kraft.

 

 

Dagens Gossip