Vær opmærksom: Coronavirussen kan give dig skattesmæk

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Det er nok de færreste danskere, der tænker på Skat i disse dage, men det bør man alligevel gøre, særligt hvis man arbejder hjemmefra.

Hverdagen har i den grad ændret sig for størstedelen af den danske befolkning, der hverken kan passe sit arbejde eller fritidsinteresser.

Mange danskere har også skiftet deres arbejdsplads ud med et ‘hjemmekontor’, hvor de arbejder fra deres egen adresse, og lige netop det, kan faktisk ende med et skattesmæk, hvis du ikke tænker dig om.

Skattesmækket vil dog først komme næste år, men det er vigtigt, at du allerede nu er opmærksom på, hvordan og hvorfor du kan blive ramt.

Læs også

16-årig pige uden sygdomme død af coronavirus

Et af de steder hvor du står til at kunne blive ramt hårdest, er på befordringsfradraget. Mange danskere får nemlig fradrag i skatten, hvis de har mere end 12 kilometer til deres arbejdsplads, men det fradrag kan du ikke benytte dig af i øjeblikket.

Hvert fald ikke, hvis du sidder hjemme og arbejder disse dage.

Husk dette fradrag

Befordringsfradaget er du nemlig kun berettiget til at få, hvis du rent faktisk fragter dig selv til din arbejdsplads. Har du siddet hjemme de seneste 14 dage, så kan du altså ikke få befordring for disse dage, og det kan i sidste ende koste dig dyrt, når du skal tilrette din årsopgørelse.

Der er ingen der ved, hvor længe coronakrisen vil fortsætte, men i øjeblikket tyder det på, at mange kommer til at arbejde hjemmefra i mindst en måned, og nok mere. Dermed kan det være 20 arbejdsdage eller mere, som du ikke er berettiget til at få fradrag for.

De 20 dage skal du huske at fjerne nu, hvis du allerede har tilføjet dit befordringsfradrag, ellers skal du huske på dem, når du tilføjer dit befordringsfradrag senere på året.

Det er ikke kun befordringsfradraget, der kan få danskerne i klemme disse dage. Det kan også være danskere, der normalt bor og arbejder i udlandet, men som er ‘fanget’ i Danmark på grund af coronavirussen.

Opholder man sig for ‘meget’ i Danmark, kan man ende med, at man bliver dobbeltbeskattede.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip