Var træt af forankørende Tesla: Det kostede ham 2.500 kroner og klip i kortet

Foto: Shutterstock.com

En 56-årig mand var træt af en forankørende Tesla, som gjorde ham utryg. Den utryghed endte med at koste manden en stor bøde og et klip i kortet.

De fleste mennesker der har siddet bag rattet på en bil, har med garanti oplevet en forankørende bil, der kørte på en irriterende måde.

Det kan være en, der kører alt for langsomt, en der laver uregelmæssige stop, eller en der bare kører så forudsigeligt, at det næsten kan være farligt.

Læs også

Meldt savnet i tre uger: Fundet nøgen i kloak

Sådan en bilist kørte en 56-årig mand fra Tønder bagved, da han var på vej hjem fra et kundebesøg i Haderslev.

Manden valgte at overhale den forankørende Tesla, men efter overhalingen blev han fanget i en af politiets fotovogne, og det blev dyrt. En bøde på 2.500 kroner og et klip i kortet var resultatet af overhalingen med 111 km/t, hvor man måtte køre 80 km/T.

Ifølge Jydske Vestkysten der overværede mandens forklaring ved retten i Tønder, så var manden så utryg ved at køre bag Teslaen, at han valgte at overhale.

Det var utrygt at køre bag ham

“Det virkede, som om han prøvekørte den. Han gassede op, og bremsede ned. Det var utrygt at køre bagved ham. Da der var frit udsyn og sikkert at overhale, overhalede jeg. Jeg kørte ikke stærkere for at bryde færdselsloven, men for at overhale en bil, som jeg ikke var tryg ved,”  lød mandens forklaring i retten.

Retten var dog ikke enig i mandens synspunkt, og de holder derfor fast i bødestraffen samt klippet i kørekortet. Ifølge dommeren så handlede den 56-årige mand ikke i nødværge, men burde i stedet have ladet sig falde tilbage, så der var afstand til den forankørende Tesla.

Tager man et kig i kommentarfeltet til artiklen på Jydske Vestkysten, så er der stor enighed blandt folk i, at det var spild af domstolens ressourcer at skulle forholde sig til sagen.

“Helt unødvendigt at bruge domstolsressourcer på en så åbenlys sag,” lyder det fra Jørgen.

Læs også

Voldsom episode i Netto: Kontrovers om afstand i køen endte ude foran butikken

 

 

Dagens Gossip